Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a alocat sumele pentru obiectivele de investiţii derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II

0 0

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a publicat lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a Il-a, ce se derulează în perioada 2017 – 2020.
Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii (din 425 de solicitări depuse), în valoare totală de 747.745.132,34 lei (aprox. 164 milioane Euro). Consiliul Judeţean Dâmboviţa va derula, prin intermediul acestui program, 21 de investiţii în domeniul modernizării infrastructurii rutiere şi a realizării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în zona fostei unităţi militare de la gara din Târgovişte.
În comparaţie cu PNDL I, în cadrul căruia Judeţul Dâmboviţa a obţinut finanţare, în valoare totală de 368.270.514,48 lei (aprox. 81 milioane Euro), pentru 132 de obiective de investiţii, în cadrul celei de a II-a etape a PNDL, finanţarea alocată judeţului nostru este de două ori mai mare, iar numărul obiectivelor de investiţii a crescut cu 114.
În perioada următoare, MDRAPFE va trimite notificări către unităţile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate la finanţare proiecte de investiţii, în vederea comunicării termenului până la care acestea au obligaţia să trimită documentaţiile tehnico-economice, însoţite de avizele şi acordurile necesare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, mulţumeşte, pe această cale, Guvernului României, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi domnului Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezent senator şi ministru, pentru sprijinul alocat judeţului Dâmboviţa în acest sens. Totodată, pentru o bună derulare a programului, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa face apel către toţi reprezentanţii unităţilor adminis-trativ-teritoriale să gestioneze cu interes şi responsabilitate toate etapele necesare obţinerii finanţării pentru proiectele aprobate.
Lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora prin finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat în perioada 2017 – 2020, poate fi vizualizată pe pagina oficială a Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la secţiunea Lucrări publice – Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Modernizarea Grădiniţei nr. 16 va fi încheiată la termen

Constructorul profită din plin de perioada în care copiii sunt în vacanţă şi se lucrează susţinut la proiectul de modernizare a Grădiniţei cu program prelungit nr. 16, din Târgovişte. De acest aspect s-a putut convinge şi primarul Cristian Stan, cu prilejul vizitei de lucru pe care a efectuat-o, însoţit de […]