Mii de maşini verificate in trafic de inspectorii RAR Dâmboviţa

I.B.
0 0

rarRegistrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.422 autovehicule la nivelul judeţului Dâmboviţa. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 386 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite:
– 46.94% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate)
– 4,25% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare)
– 2,18% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). – în urma analizei emisiilor poluante, la 22,83 % dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis.
În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Dâmboviţa de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 1.500 sancţiuni, au fost reşinute 5 permise de conducere şi 1.260 certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliţie ca urmare a defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice.
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bărbat împuşcat la o vânătoare în comuna dâmboviţeană Corbii Mari

Imediat după producerea accidentului, bărbatul rănit în vârstă de 32, de fel din Bucureşti, a fost urcat în maşină de un prieten, iar cei doi au mers la un spital din capitală unde bărbatul a primit îngrijiri şi este în afara oricărui pericol. Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a […]