Published On: joi, ian. 17th, 2019

Mihai Eminescu celebrat la Răcari

nichiduta.ro

La Răcari, primul eveniment al anului 2019, „Ceaiul de la ora 5, a fost un moment cultural deosebit dedicat sărbătorii a 169 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu, dar şi Zilei Culturii Naţionale.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Răcari în colaborare cu Liceul Teoretic „Ion Ghica”, impulsul fiind dat de edilul Marius Caraveţeanu, cel care a făcut pentru început oficiile de gazdă. S-a început cu intonarea imnului naţional al României. Elevi, cadre didactice, preoţi, invitaţi, dar şi simplii oameni au fost prezenţi la „Ceaiul de la ora 5, pentru a-şi arăta aprecierea pentru opera marelui poet, Mihai Eminescu. 15 ianuarie, este o zi importantă pentru toţi românii, iar „Ceaiul de la ora 5” arată că în Răcari, cultura este la loc de cinste şi că trebuie să lăsăm poezia lui Mihai Eminescu să vorbească pentru noi. Două ore a durat evenimentul dedicat marelui poet naţional Mihai Eminescu, dar şi Zilei Culturii Naţionale. Ca de fiecare dată elevii de seamă ai Liceului „Ion Ghica „Răricari ne-au surprins cu gânduri şi impresii deosebite.
De la Răcari nu au lipsit invitaţii deosebiţi: Sorin Diaconescu, profesorul Honorius Moţoc şi prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, care ne-au împărtăşit concluziile acestui evenimet deosebit.
Cu ocazia zilei de 15 ianuarie, Primăria Răcari îşi păstrează tradiţia şi a premiat şi anul acesta elevii de la concursurile organizate cu această ocazie. Edilul Marius Caraveţeanu a rămas plăcut impresionat de implicarea şi dăruirea liceenilor pentru cultură. Ba mai mult, unul dintre elevii răcăreni cu rezultate deosebite a primit o veste minunată şi anume va primi o sponsorizare pentru susţinerea pregătirii şcolare. Pe surse, se pare că sponsorul este chiar prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu.
Noi, românii avem datoria să ne cinstim poetul naţional şi trebuie să avem dragostea pentru Eminescu în suflet şi el să fie permanent un model de urmat.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro