Mica Unire, la Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari

0 0

Mica Unire făurită sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza din 24 ianuarie 1859, act prin care s-a constituit statul român modern, a fost sărbătorită, aşa cum se cuvine, cu mic, cu mare, elevi, profesori, membri ai comunităţii locale, la Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari.
A avut loc simpozionul „Oameni şi Vremuri – 24 Ianuarie 1859”, despre Mica Unire. În deschiderea programului festiv, a adresat un gând şi directorul liceului, prof. Alexandru Mitru. A urmat rememorarea principalelor evenimente petrecute în urmă cu 160 de ani de către elevii din Răcări, în versuri, cântece şi scenete.
Edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu a adresat câteva gânduri prin care să sublinieze atât importanţa evenimentului, cât şi legătura strânsă dintre şcoală şi comunitatea locală, precum şi plăcerea cu care vine întotdeauna în mijlocul elevilor şi cadrelor didactice.
Ori de câte ori, are prilejul, edilul Marius Caraveţeanu, vorbeşte despre nevoia de cunoaştere a istoriei şi subliniază faptul că un neam care nu-şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu-şi cunoaşte părintele.
Actul de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat unul din primele momente de solidaritate ale românilor. Acest mesaj a fost transmis de cadrele didactice şi autorităţile locale din Răcari şi tinerei generaţii, care trebuie să înţeleagă semnificaţia unor astfel de evenimente pentru perpetuarea lor în conştiinţa naţională.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarii PSD Dâmboviţa nu vor pleca după cai verzi pe pereţi

Bugetul pe anul 2019, obiectivele de investiţii, influenţele generate de creşterile salariale şi multe alte probleme strict legate de administraţie, au fost principalele subiecte discutate de către primarii PSD Dâmboviţa cu fostul preşedinte CJ Dâmboviţa, consilierul judeţean Alexandru Oprea, omul delegat oficial să se ocupe de problemele din administraţie, de […]