Membrii Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului Republicii Irak, au fost oaspeții Consiliului Județean Dâmbovița

Date:

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia și președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan au fost gazdele întâlnirii de lucru cu delegația parlamentară din Republica Irak, condusă de Delan Ghafour Salih, președinta Comisiei pentru politică externă. 

Vizita s-a realizat la invitația senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă din Senatul României și a președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.

Parlamentarii irakieni prezenți în vizită de lucru în județul nostru și-au manifestat interesul pentru următoarele domenii de colaborare: agricultură, economie, educație, sănătate, infrastructură. 

” În acest moment, Irakul se confruntă cu provocări semnificative în domeniul agriculturii, iar dezvoltarea acestui sector este esențială pentru asigurarea securității alimentare și pentru stimularea creșterii economice. Schimbările climatice, infrastructura învechită și lipsa de tehnologie modernă sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă agricultura irakiană. În acest context, România, cu expertiza sa în domeniul agriculturii și resursele sale naturale bogate, ar putea juca un rol important în sprijinirea dezvoltării agriculturii în Irak.

România ar putea contribui cu expertiză în domeniul cultivării de legume și fructe, oferind consultanță și asistență tehnică în implementarea practicilor agricole moderne și durabile. Prin transferul de cunoștințe și tehnologii agricole avansate, România ar putea ajuta la creșterea productivității și eficienței agriculturii irakiene, contribuind astfel la diversificarea producției și la sporirea veniturilor fermierilor. Iar județul Dâmbovița are toate atuurile să contribuie în acest sens. 

În plus, am putea pune bazele unor programe educaționale și de instruire în agricultură pentru profesioniștii din Irak, inclusiv programe de schimburi de experiență și stagii de practică. Aceste inițiative ar putea consolida legăturile dintre cele două țări.”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia 

„Această întâlnire a fost posibilă datorită invitației comune pe care am înaintat-o împreună cu senatorul Titus Corlățean, liderul Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României.

 În cadrul întâlnirii, am pus accent pe industria de apărare dâmbovițeană, care poate servi drept pilon central în cooperarea economică dintre România și Irak. Am discutat, de asemenea, despre oportunitățile oferite de siderurgia și agricultura dâmbovițeană.

 Sunt ferm convins că datorită acestei întâlniri, la care au participat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban, Marian Țachianu, Ioan Vulpescu și prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, vom găsi soluțiile necesare astfel încât mediul de afaceri din județul nostru să poată accesa cu produse specifice piața irakiană.

 Le mulțumim pentru interesul acordat județului Dâmbovița, iar vizita de astăzi va fi doar începutul unor relații bilaterale de lungă durată.”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...