Medicii de familie vor primi mai mulţi bani pentru pacienţii pe care îi vaccinează împotriva COVID-19

Suma pe care medicii de familie o vor primi pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete creşte de la 30 de lei pentru fiecare persoană vaccinată la 40 de lei.
Decizia a fost luată în şedinţa de Guvern de miercurea trecută, la solicitarea Ministerului Sănătăţii. Tariful pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie cuprinde consultaţia medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum şi monitorizarea şi raportarea reacţiilor adverse postvaccinare.
Potrivit Guvernului, modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.
Până acum, aproximativ 3.000 de medici de familie s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID în cabinete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Costurile cu tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienţii cu arsuri grave, asigurate de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii acoperă costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienţii cu arsuri grave, iar pentru pacienţii adulţi dependenţi de însoţitori costurile de transport şi cazare vor fi asigurate tot din bugetul Ministerului Sănătăţii, potrivit ordinului de modificare şi completare a Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 50/2004 privind metodologia […]