MEC menţine măsurile dispuse pentru combaterea epidemiei de gripă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării menţine măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi.
Conform notei Ministerului Educaţiei şi Cercetării, unităţile de învăţământ trebuie să se asigure de următoarele:
Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unităţile de învăţământ la începutul fiecărui schimb.
În cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat şi la Direcţia de Sănătate Publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti.
În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.
Realizarea dezinfecţiei unităţii de învăţământ.
Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecţia spaţiilor de învăţământ.
Pentru toţi copiii şi elevii se vor asigura toate condiţiile pentru respectarea normelor de igienă, mai

ales în timpul pauzei de masă. Se va asigura obligatoriu apă şi săpun în unităţile de învăţământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală şi colectivă:

  • Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă, etc.)
  • Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor

şi legumelor

  • Consumul de apă doar din surse sigure, autorizate
  • Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, etc, pentru a preveni aglomerarea şi pentru limitarea transmiterii infecţiilor respiratorii.
  • Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverinţă medicală.
    Totodată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă o colaborare strânsă între cadrele didactice şi părinţi în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire şi a întreprinderii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate. Unităţile de învăţământ şi Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vor colabora îndeaproape cu personalul din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene şi al municipiului Bucureşti în vederea limitării îmbolnăvirilor în rândul colectivităţii şcolare.
    De asemenea, Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au obligaţia de a informa zilnic Ministerul Educaţiei şi Cercetării până în ora 10.00 şi între orele 14.00-16.00, cu toate situaţiile de îmbolnăviri apărute şi numărul unităţilor de învăţământ care îşi suspendă cursurile integral/parţial din această cauză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cezar Preda, deputat: PNL nu face altceva decât să scurteze perioada de criză politică

Deputatul liberal Cezar Preda a declarat că este criză politică şi a explicat faptul că Partidul Naţional Liberal nu avea cum să evite o asemenea situaţie, pentru că „nu putea să facă combinări de şapte luate câte două, ca să obţină o majoritate de 233 de voturi. N-avea cum! Unul […]