Maternitatea Târgovişte a primit grad 3

0 0

„Daţi Cezarului ce-i al Cezarului, şi lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu!”
În sfârşit, Maternitatea Târgovişte primeşte ce merită. După ce, timp de mai bine de doi ani, în care s-au tot făcut solicitări la Ministerul Sănătăţii şi interpelări de către deputatul Carmen Holban, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, pentru ca Maternitatea din Târgovişte să primească un grad superior, respectiv gradul 3, rezultatele şi veştile bune au apărut.
Începând cu data de 1 ianuarie 2018 şi până la data de 31.03.2019, se acordă Nivelul 3 Secţiei de Neonatologie şi Obstetrică-Gine-cologie- Maternitatea Târgovişte din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu reevaluare în luna februarie a anului 2019.
Acestă decizie majoră şi foarte importantă dar şi mult aşteptată, s-a luat la întâlnirea Consiliului naţional de experţi constituit în baza Ordinului nr.427 din data de 9.11.2017 unde au foat analizate datele suplimentare privind Secţia de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie- Maternitatea Târgovişte din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târ-govişte,corelate cu documentele transmise de DSP Dâmboviţa. În decursul ultimilor doi ani, s-a constatat că, deşi Maternitatea Târgovişte nu este o maternitate de grad 3 şi nu are fonduri prea mari, la Târgovişte s-au făcut o serie de intervenţii medicale care nu s-au realizat în alte instituţii spitaliceşti din ţară cu posibilităţi financiare mult mai generoase. Secţia îndeplineşte toate condiţiile, micuţii şi femeile însărcinate internate beneficiază în permanenţă de medicamente, se tratează nou-născuţii conform ghidurilor naţionale şi se oferă un act medical de calitate, fapt dovedit de altfel şi de indicatorii de performanţă ai secţiei. Avansarea în grad înseamnă pentru Secţia de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie alocări mai mari de fonduri, lucru care va duce la tratarea mai multor nou-născuţi cu probleme de sănătate, dar şi la îngrijirea mai multor femei însărcinate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ a alocat suma de 300.000 lei pentru investiţia "Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni-comuna Moţăeni-oraş Fieni"

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit vineri, 24 noiembrie, în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi au fost supuse aprobării mai multe proiecte. Cj Dâmboviţa face toate eforturile să susţină noua admnistraţie a oraşului Fieni pentru a putea finaliza un proiect amplu „Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni-comuna […]