Măsurile pentru susţinerea angajaţilor şi a profesioniştilor, prelungite până la 30 iunie 2021

Au fost aprobate două acte normative prin care a prelungit până la 30 iunie 2021 acordarea indemnizaţiei pentru timpul redus de muncă al salariaţilor (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activităţii profesioniştilor, precum şi a indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajaţi şi alte categorii de profesionişti.
Astfel, se va prelungi acordarea şomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricţionate din cauza pan-demiei Covid-19, până la 30 iunie 2021.
De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariaţi/profesionişti (OUG 132/2020) se prelungeşte până la aceeaşi dată.
Totodată, în scopul flexibilizării condiţiilor de accesare a indemnizaţiei pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări, după cum urmează:

  • cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
  • angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
  • interdicţia de angajare sau subcon-tractare pentru activităţi similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură şi nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Primăria dispune de suficiente utilaje şi forţă umană pentru a face faţă rigorilor iernii

Primarul Cristian Stan, însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate, a trecut în revistă parcul de utilaje pregătite pentru intervenţii la deszăpezire. Cu acest prilej, Cristian Stan a declarat:„Ne aflăm la Direcţia de Salubritate, unde este organizat Departamentul de deszăpezire din cadrul […]