Măsuri pentru stimularea şi responsabilizarea utilizatorilor de apă pentru irigaţii

agriculturaPentru a veni în sprijinul asociaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii, guvernul a inclus Agenţia Naţională de îmbunătăţiri Funciare în lista operatorilor pe piaţa energiei. Astfel, Agenţia va putea efectua activităţi de furnizare a energiei electrice către clienţi la un preţ mai scăzut, în special datorită faptului că energia consumată pe timp de noapte, pentru umplerea acumulărilor, este semnificativ mai ieftină.
Prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă s-a stabilit ca infrastructura de irigaţii să fie transmisă sub formă de comodat către organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, urmând ca, după o perioadă de cinci ani, acestea să poată primi în proprietate respectivele bunuri şi numai în cazul în care fac dovada exploatării şi întreţinerii corespunzătoare a acestora.
Tot pentru a responsabiliza respectivele organizaţii, a fost dispusă constituirea unei garanţii în cadrul ANIF, reprezentând 10% din valoarea de inventar a infrastructurii transmise.
în cazul în care nu vor fi respectate obligaţiile stabilite prin protocolul de predare-primire, ANIF va avea dreptul de a reţine respectiva garanţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rata şomajului În Dâmboviţa este În uşoară creştere

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistra în baza de date, la sfârşitul lunii iunie 2013, un număr de 14.365 şomeri, din care 5.745 sunt femei. În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 3.647, precum şi şomeri neindemnizaţi – 10.718. Conform pregătirii profesionale, sunt […]