MĂSURI DE SIGURANŢĂ PENTRU EXAMENELE NAŢIONALE 2019

Peste 4.000 de poliţişti acţionează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul, susţinut de cei peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, să aibă loc în condiţii de sigu-ranţă.În acest sens, cele 3.271 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.
Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 3.341 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 575 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române.
Măsuri de siguranţă suplimentare sunt luate si pentru desfăşurarea în siguranţă a Examenului Naţional de Bacalaureat 2019.
Peste 2.200 de poliţişti (1.492 de la ordine publică, 639 de poliţişti rutieri şi 109 din cadrul altor structuri de poliţie) acţionează, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2019, la care sunt înscrişi aproape 138.000 de elevi.
Poliţiştii implicaţi în activităţi patrulează în preajma tuturor celor 1.219 centre de examinare.
Efectivele Poliţiei Române acţionează zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren, pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează buna desfăşurare a examenelor, precum şi siguranţa publică. De asemenea, poliţiştii rutieri acţionează în zona unităţilor de învăţământ pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Începând cu 1 iulie, www.targoviste-decide.ro - platforma online pentru bugetare participativă, va deveni operaţională

Primarul Cristian Stan a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, conceptul de bugetare participativă şi modalitatea de implementare la nivelul Municipiului Târgovişte. În sinteză, cetăţenii sunt invitaţi să propună proiecte de interes public şi tot ei vor decide, prin vot, care dintre acestea va primi finanţare. Un prim pas a fost […]