Măsuri de prevenire a publicității și a tehnicilor agresive de comunicare practicate de entitățile care nu sunt în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară

Date:

Consiliul ASF a aprobat recent un proiect de act normativ care vizează modificarea și completarea legislației pieței de capital, dar și stabilirea unor măsuri de prevenire a publicității și a tehnicilor agresive de comunicare practicate de entitățile care nu sunt înscrise în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară. Proiectul are în vedere atât dezvoltarea pieței de capital cât și îmbunătățirea protecției investitorilor. 

Combaterea publicității înșelătoare și a tehnicilor agresive de comunicare practicate de entitățile care nu sunt înscrise în Registrul ASF prin restricționarea accesului de pe teritoriul României către website-urile acestor entităţi neautorizate, care promovează servicii de investiții înșelătoare este un demers important în contextul intensificării încercărilor de fraude financiare online.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este preocupată în permanență de protecția consumatorilor de produse financiare non-bancare și derulează constant programe de educație financiară, printre care și campanii antifraudă.

ASF nu face recomandări de investiții, nu solicită transferuri de fonduri și nu intermediază recuperări de sume pierdute în investiții anterioare! 

Cei care oferă servicii financiare pentru piața de capital (investiții în instrumente financiare), pentru piața asigurărilor și pentru sistemul de pensii private, pe teritoriul României, direct sau la distanță, trebuie să fie autorizați sau înregistrați la ASF. Aceștia pot fi verificați, gratuit, în registrul pus la dispoziție de către Autoritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...