Maşter Planul staţiunii de interes naţional Peştera-Padina este în faza dezbaterii tehnice

0 0

Proiectul Peştera-Padina a intrat în faza dezbaterii tehnice a Master Planului -Strategie de dezvoltare spaţială. Etapa este deosebit de importantă pentru că sunt analizate toate aspectele care vor duce la realizarea cu succes a staţiunii de interes naţional din Bucegi. Documentaţia tehnică a fost transmisă în format electronic tuturor ministerelor, instituţiilor, companiilor şi serviciilor care pot emite puncte de vedere în ceea ce priveşte infrastructura edilitară, infrastructura practicării sporturilor montane şi alte investiţii specifice unui astfel de proiect. Astfel, până pe 24 decembrie, sunt aşteptate puncte de vedere oficiale, dar şi propuneri constructive, astfel încât proiectul Peştera-Padina, prima staţiune care se proiecteză în ultimii 30 de ani în România, să se poată derula fără sincope. Setul de documente a fost trimis spre analiză Academiei Române, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţiei Generale de Turism, Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva – Administraţiei Parcului Natural Bucegi, Consiliului Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi, Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Dâmboviţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, furnizorilor de servicii şi utilităţi, dar şi Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” – Centrul de Cercetare, Proiectare, Execuţie şi Consulting.Este de menţionat că necomunicarea unui răspuns referitor la documentaţia supusă analizei va fi interpretată – tehnic şi juridic -ca un punct de vedere favorabil, exprimat în mod tacit.Odată finalizată această etapă, la sfârşitul lunii ianuarie 2021, urmează şi o dezbatere publică pe aceeaşi temă.
Vă reamintim faptul că patrimoniul natural şi antropic al judeţului Dâmboviţa prezintă un potenţial turistic extraordinar, turismul montan prefigurându-se a fi unul dintre principalele produse de promovare şi dezvoltare a judeţului. Prin Hotărârea Guvernului României nr. 107/15.03.2018 privind aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, zona Peştera-Padina din comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa, a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional. Proiectul strategic de cea mai mare importanţă şi amploare privind dezvoltarea turismului în judeţul Dâmboviţa este reprezentat de valorificarea zonei Peştera-Padina din Parcul Natural Bucegi. În acest context, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat elaborarea actualizării Planului Urbanistic Zonal al staţiunii turistice de interes naţional în corelaţie cu acest statut, precum şi o serie de proiecte privind infrastructura edilitară, infrastructura practicării sporturilor montane şi alte investiţii specifice zonei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noul viceprimar al oraşului Răcari a fost ales

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Răcari, din luna decembrie 2020, a fost ales şi viceprimarul oraşului. Primarul oraşului Răcari, Marius Caraveâeanu, a fost învestit în funcţie în data de 29 octombrie 2020, în cadrul ceremoniei în care a fost constituit şi Consiliul Local Răcari. Marius Caraveţeanu, candidat al […]