Masivă alunecare de teren, stâncile şi arborii au luat-o la vale pe DJ 714 A Moroeni-Gâlma-Lespezi. Conducta de apă potabilă, conducta de gaze şi banda transportoare de la Cimentul Fieni grav avariate

I.B.
0 0

stanci surpateAlertă în rândul autorităţilor judeţului Dâmboviţa după ce stâncile de pe versantul drept al DJ 714A Moroeni -Gâlma-Lespezi au luat-o la vale.
Duminică de dimineaţă, în comuna dâmboviţeană Moroeni, în zona Gâlma-Lezpezi s-a produs o masivă alunecare de teren, stâncile şi arborii au luat-o la vale şi au produs mari pagube.
800 de familii din zonele înalte ale comunelor Moroeni, Pietroşiţa şi Buciumeni au rămas fără apă pentru că conducta de alimentare cu apă Răteiu-Gâlma a fost ruptă din cauza alunecării.
Conducta de gaze ce alimentează Cariera Lespezi şi Tabăra Cerbu a fost şi ea avariată, banda transportoare a Fabricii de Ciment Fieni a fost distrusă pe o porţine de 50 de metrii, conducta de la Şapte Izvoare şi ea a fost distrusă şi nu în ultimul rând DJ 714A Moroeni-Gâlma-Lespezi este acoperit de stânci pe o porţiune de 40 de metri. Prefectul judeţului, Ioan Marinescu însoţit de reprezentanţii ISU Dâmboviţa, cei ai Companiei de Apă Târgovişte şi cei ai Fabricii de Ciment a mers la faţa locului. A fost convocat şi comandamentul pentru situaţii de urgenţă: „Avem o dislocare masivă de stânci din versantul drept de pe marginea DJ 714 A. S-au produs următoarele pagube: conducta de gaze care alimentează Cariera Lespezi şi Tabăra Cerbul, s-a rupt, conducta de apă de la Şapte Izvoare a fost şi ea afectată şi DJ 714 A este afectat pe o distanţă de 40 de metri. Şi conducta de apă a Companiei de Apă Târgovişte este afectată, avem probleme cu alimentarea cu apă a 800 de gospodării din zona de nord a judeţului. Nu există personal blocat în zonă, gestionăm situaţia cu rapiditate şi vom găsi o soluţie pentru personalul de la Lespezi. Avem şi comandamentul convocat. Trebuie să spun că a fost afectată destul de serios şi banda transportoare a celor de la Cimentul Fieni. Urmează să venim cu specialişţii în zonă pentru a găsi soluţiile optime pentru punerea în siguranţă a versantului”, a declarat prefectul Ioan Marinescu.
„Am fost anunţaţi de către domnul Dinu de la Electrica că în zona Moroeni, pe drumul de acces către Lespezi a avut loc o alunecară de teren. Evaluăm zona, monitorizăm şi vom convoca personalul de specialitate pentru a stabili măsurile ce trebuiesc luate imediat”, a afirmat col. Mirel Pietreanu, inspector şef ISU Dâmboviţa.
Reprezentanţii de la Fabrica de Ciment spun că nu lea fost afectată activitatea pentru că nu se lucra iar pagubele vor fi evaluate şi imediat remediate: „Vom evalua situaţia tehnică, din fericire nu au fost victime umane. Fabrica nu a fost afectată pentru că nu funcţiona şi drept urmare nici banda nu funcţiona. Probabil, într-o lună şi jumătate vom reface banda, dar avem şi nu ne văităm”, a declarat dir. Cristian Voiniţchi, Fabrica de Ciment Fieni.
Cei de la Compania de Apă deja se află în teren pentru a muta alimentarea cu apă pe noua conductă, astfel încât cele 800 de familii să nu mai fie afectate: „Din lipsa apei sunt afectate aproximativ 800 de gospodării din Moroeni, Pietroşiţa şi Buciumeni. Se lucrează deja cu două echipe pentru a trece alimentarea cu apă pe conducta nouă. Sperăm să nu fie ruptă şi conducta nouă. În maximum 10 ore sperăm să dăm drumul la apă”, a declarat Gheorghe Zarioiu, jurist-consult în cadrul
CATD.
Prefectul judeţului, Ioan Marinescu a dat asigurări că în cel mai scurt timp vor începe lucrările privind asigurarea zonei respective pentru a evita producerea altor nenorociri.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu critică dur declaraţia copreşedintelui PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban

Ludovic Orban, copreşedintele PNL Dâmboviţa, a declarat săptămâna trecută că nu poate să-l schimbe pe primarul de la Doiceşti decât dacă vine „doamna cu coasa sau doamna cu cătuşele”. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu critică dur declaraţia copreşedintelui PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban: „Atunci când nu se ocupă cu tăiatul fondurilor […]