Mascaţii au descins la hoţii de curent

Foarte mulţi proprietari, strâmtoraţi financiar sau nu, apelează la diverse metode pentru a nu plăti facturi la curent electrie. Prin faptele lor oamenii îşi asumă un mare risc. În caz că sunt descoperiţi, ei pot ajunge la închisoare.
Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, în colaborare cu reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice au organizat o acţiune pe raza localităţii pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.
Astfel, poliţiştii au constatat că 10 imobile erau racordate ilegal la reţeaua principală de distribuţie a energiei electrice, prin folosirea unor instalaţii improvizate.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.
Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
De asemenea, în cazul persoanelor care au contracte încheiate cu O SOCIETATE DE FURNIZARE ENERGIE ELECTRICA, „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Doi dâmboviţeni au fost salvaţi de jandarmii montani

Iarna încă îşi spune cuvântul în zona montană dâmboviţeană. Unii turişti chiar au căzut în capcanele iernii. în urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane. Cei doi turişti din oraşul Fieni se aflau cu autoturismul, în deplasare […]