Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, precum şi în timpul tuturor orelor de sport în AER LIBER

Noul ordin comun adoptat sâmbătă de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, prevede: masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare.
În continuare ESTE OBLIGATORIE purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară ÎN INTERIOR.
Activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.
Potrivit documentului, masca de protecţie este „obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior”.
Şi la orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia însă a orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. „În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare”, precizează documentul.
Ordinul prevede şi alte excepţii: masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Precizări de la CJAS: Liste de aşteptare la unele clinici, iar altele n-au solicitări pe măsura fondurilor alocate!

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate contrazice afirmaţiile conform cărora unii furnizori de servicii paraclinice nu ar mai dispune de fonduri pentru analize de laborator şi face următoarele precizări:„Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa pentru servicii medicale pentru specialitatea par-aclinice (analize de laborator şi investigaţii paraclinice) pentru luna […]