Masca de protecție, distanțarea fizică, evitarea întâlnirilor și imunizarea, valurile 4 și 5 s-ar putea suprapune în ROMÂNIA

Date:

AVERTISMENT! ESTE ESENȚIAL: masca de protecție, distanțarea fizică, evitarea întâlnirilor și imunizarea, valurile 4 și 5 s-ar putea suprapune în ROMÂNIA, și riscăm să avem un număr mare de îmbolnăviri pentru o perioadă mai lungă de timp.
Scăderea numărului de cazuri nu înseamnă o victorie în lupta cu virusul, spun MEDICII SPECIALIȘTI.

Fiecare cetățean, vaccinat sau nevaccinat, chiar dacă este destul de greu, trebuie SĂ ÎNȚELEAGĂ că în perioada următoare este foarte important să respecte o serie de reguli: masca de protecție, evitarea deplasărilor dacă nu sunt urgențe, respectarea cu strictețe privind distanțarea fizică, evitatarea tuturor întâlnirilor, mai ales cele în spații închise, și nu în ultimul rând, medicii recomandă vaccinarea.
Cu o rată de vaccinare a populației de doar 43%, țara noastră ar putea fi lovită de o nouă criză sanitară, în valul 5 al pandemiei.
Octavian Jurma, cercetător, medic epidemiolog: S-ar putea să fie un platou de lungă durată cum a fost, de fapt, și între valul 2 și valul 4, a fost un platou foarte înalt, am avut mereu 1500 de oameni în ATI, ăsta e riscul cel mai mare, să ne stabilizăm în zona asta, de 3-4000 de cazuri pe zi.
Radu Țincu, medic primar terapie-intensivă și toxicologie: Cel mai probabil, în următoarele zile vom asista la o scădere a numărului de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă. România a avut acest val patru extrem de intens și a fost cam singura țară din spațiul european care a avut un val de o asemenea amploare. Dacă această creștere care o anticipăm a fi în

România undeva în primele luni ale anului viitor, va prinde populația la fel de slab imunizată, cel mai probabil vom avea un val cinci de amplitudine.
Valul 5 al pandemiei lovește acum vestul Europei, iar la începutul anului viitor ar putea ajunge și în țara noastră. Criza sanitară nu doar că va continua, dar cel mai sumbru scenariu arată că valurile 4 și 5 s-ar putea suprapune și riscăm să avem un număr mare de îmbolnăviri pentru o perioadă mai lungă de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...