„Mărturii ale trecutului Basarabiei”

Ş.E.
0 0

harta romanieiConsiliul Judeaţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, în parteneriat cu Biblioteca Judeaţeană „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte, Arhivele Naţionale – Filiala Dâmboviţa şi Centrul Judeţean de Cultură, organizează expoziţia temporară „MĂRTURII ALE TRECUTULUI BASARABIEI”, vernisajul urmând a avea loc astăzi, începând cu ora 10.00, la Muzeul de Istorie.
Evenimentul se bucură de colaborarea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Garnizoanei Târgovişte, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” şi este dedicată aniversării a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
În expoziţie vor fi expuse hărţi, documente de arhivă centrale şi locale, imagini cu oameni şi locuri din Basarabia, arme provenite din colecţiile Muzeului de Istorie.
Toate acestea oferă o imagine cât mai completă a trecutului Basarabiei, în contextul evoluţiei frontierelor sale, prezentarea concentrându-se pe textele tratatelor şi protocoalelor încheiate în urma congreselor şi conferinţelor de pace, a oamenilor şi locurilor din acest important spaţiu geopolitic.
De asemenea, pentru crearea unui impact pozitiv al activităţilor organizate, în săptămâna 1 – 5 aprilie 2013 , denumită „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte anunţă că programul de vizitare la toate muzeele este cel obişnuit, între orele 8.00-16.00, inclusiv în ziua de luni, când în mod normal muzeele erau închise.
Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” poate fi vizitat între orele 08.30-17.00.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ATENŢIE LA COŞURILE DE FUM!

Având în vedere că traversăm o perioadă cu temperaturi foarte scăzute (pentru această perioadă a anului), iar numărul incendiilor produse la locuinţe din cauza mijloacelor de încălzire (în special a coşurilor de fum) a crescut, Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri specifice de […]