Marți,  13 iunie 2023, Ziua Informării Preventive

Date:

Aşa cum ne-am obişnuit, ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) organizează, la nivel naţional, „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Cu ocazia “ZILEI INFORMĂRII PREVENTIVE” – marţi 13 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va desfăşura următoarele activităţi: 

– în intervalul orar 09:00 – 16:00, se organizează “Ziua Porţilor Deschise” atât la reşedinţa inspectoratului din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile operative din judeţ, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, pe timpul activității vor fi distribuite materiale tipărite, aferente campaniilor de informare preventivă derulate de IGSU.

– organizarea de acțiuni de informare preventivă în parteneriat cu reprezentanții locali ai E.ON România, respectiv puncte de informare preventivă, după caz, în spații deschise din zone cu aflux de persoane, cum ar fi:  zona centrală/pietonală a reședinței de județ, zone turistice și Dâmbovița Mall din municipiul Târgovişte. În această activitate vor fi implicate cadre militare şi voluntari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmbovița; 

– serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localităţi, prin componentele preventive, vor desfăşura acţiuni locale de informare preventivă.

– cadrele de specialitate ale Inspecției de Prevenire vor desfăşura lecții deschise în unitățile de învățământ din localitățile Găești, Ocnița, Gura Ocniței, Moreni și Răscăieți. 

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, organizează la nivel naţional „Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL”, având ca logo “pisica neagră”, activităţile de informare preventivă ce se desfăşoară cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

Ziua de ”Marţi -13”, în opinia superstiţioşilor, este considerată o zi cu ghinion, dar din experienţa vieţii putem afirma că nu este decât o superstiţie, nimic mai mult. De multe ori, când ceva nu ne iese cum trebuie, găsim ca “ţap ispăşitor” – ghinionul. De fapt, ghinionul îl putem asocia şi lipsei de informare. Putem preveni ghinionul, informându-ne, iar lucrurile vor ieşi aşa cum ne dorim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...