MARŞUL ROZ LA RĂCARI

Peste 1500 de persoane au par-ticipal la Marşul Roz ce a avut loc în oraşul dâmboviţean Răcari. Luni, doamne, domnişoare, cadre didactice, elevi, simplii cetăţeni şi nu în ultimul rând autorităţile din Răcari s-au alăturat Marşului Roz, eveniment desfăşurat sub sigla Avon, având ca obiectiv conştientizarea necesităţii de a merge la medic în vederea depistării în timp util a cancerului mamar.
Ca de fiecare dată, Primăria Răcari s-a alăturat organizării acestui eveniment.
Cancel Cancer a fost mesajul Marşului Roz şi semnifică îndemnul ca fiecare dintre noi să „dea cancel” tuturor motivelor care ne determină să amânăm o vizită la medic.
Locul de start al Marşului Roz a fost Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari, apoi, Marşul Roz a pornit pe DN 71 până la Stadionul din Răcari.
Pe Stadionul din Răcari, cei 1500 de participanţi la Marşul Roz, s-au oprit şi au format o imensă fundă roz. Au fost lansate şi baloane roz în memoria victimelor cancerului.
Nu a lipsit mesajul Directorului de Divizie Avon, Maria Meseşan, care a rămas plăcut impresionată de mobilizarea din oraşul Răcari.
La acest marş au răspuns cu mult entuziasm elevii Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari, dar şi elevi din Titu şi Găeşti. Directorul Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari, prof. Alexandru Mitru este încrezător că elevii vor duce mai departe mesajul transmis prin intermediul Marşului Roz.
Şi mediul de familie din oraşul Răcari, dr. Mărioara Carp a avut un mesaj foarte clar şi anume că cel mai important este să prevenim această boală.
Nu în ultimul rând şi primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu a ţinut să sublinieze importanţa acestui eveniment găzduit de oraşul Răcari şi nu în ultimul rând le-a îndemnat pe toate doamnele şi domnişoarele să-şi caute sănătatea care este mai presus de toate în viaţă.
Cancerul la sân poate fi prevenit, prin efectuarea controalelor medicale regulate şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa va implementa un proiect prin Programul "Construcţia de locuinţe de serviciu"

In cursul anului 2017 a fost lansat Programul „Construcţia de locuinţe de serviciu”, conform prevederilor H.G. 719/2016, program implementat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Locuinţele realizate prin programul guvernamental privind construcţia de locuinţe de serviciu sunt destinate funcţionarilor publici, […]