Marş de protest împotriva violenţei domestice

0 0

Primăria municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Crucea Roşie – Filiala Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte şi Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei Şi Bărbaţi (ANES), organizează mâine un mars de protest împotriva violenţei domestice, pentru a marca Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Violenţei asupra Femeii, stabilită la data de 25 noiembrie.
Acţiunea este parte a Campaniei Internaţionale „16 zile de activism împotriva violenţei în familie” şi are ca scop prevenirea şi combaterea violenţei domestice prin informarea şi sensibilizarea comunităţii cu privire la fenomenul social cu efecte grave pe care îl are mediul familial violent asupra membrilor familiei şi a societăţii în general.
Programul de desfăşurare a marşului este următorul: 23 noiembrie 2017, ora 14.00, punct de plecare scuarul Primăriei municipiului Târgovişte, urmând traseul – strada Poet Grigore Alexandrescu – B-dul. Mircea cel Bătrân – Prefectura Dâmboviţa.
Invităm să participe la această acţiune toţi cetăţenii municipiului Târgovişte care condamnă violenţa, indiferent de natura ei.
Pe durata marşului, vor fi strigate sloganuri anti-violenţă, vor fi împărţite flori cu mesajul „Dăruieşte, nu lovi”, iar participanţii vor avea bannere, pancarte şi alte elemente de impact. La final, se vor înălţa 100 de baloane albe, reprezentând numărul persoanelor- victime ale violenţei în familie care au fost susţinute prin servicii sociale în schimbarea atitudinii faţă de propria viaţă.
Ca element de sensibilizare, vor exista, în spaţiul public, trei siluete de femei -martore tăcute, simbol al femeii care suferă din cauza violenţei în familie. Fiecare siluetă va avea inscripţionată o poveste a unui caz din judeţul Dâmboviţa. Prin aceasta se doreşte sublinierea faptului că violenţa în familie nu este o simplă poveste, sau ceva ce ţine de mentalitate, ci este o realitate care poate fi fatală. În jurul siluetelor se vor aprinde lumânări.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O NOUĂ COMPETIŢIE REZERVATĂ COPIILOR ORGANIZATĂ DE FEDERAŢIA DE FOTBAL

Elevi din toată ţara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, vor participa la ediţia a doua a celei mai mari competiţii de fotbal pentru copii din România, Cupa Tymbark Junior. Noua ediţia a fost lansată printr-o conferinţă la Casa Fotbalului. După succesul ediţiei 2016-2017, la care s-au înscris […]