Manifestul „Soarta satului românesc: împotriva desființării sau comasării abuzive a comunelor”

Date:

În cadrul celei  de-a 27-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociația Comunelor din România  au fost discutate o serie de solicitări şi probleme cu care se confruntă autorităţile publice locale , inclusiv  cele din județul Dâmbovița, în implementarea legislaţiei existente şi în derularea unor proiecte.

Satul, comuna, comunitatea rurală pot deveni un model de dezvoltare durabilă în actualul context european, asigurând prosperitatea economică a comunităților locale, concomitent cu păstrarea identității culturale și ocrotirea patrimoniului natural. 

Lucrările Adunării au vizat, în principal, probleme referitoare la soarta satului românesc, la identitatea românească, la reforma administrativă,  la viitorul mediului rural din România prilej cu care a fost lansat Manifestul „Soarta satului românesc: împotriva desființării sau comasării abuzive a comunelor”.

Astăzi am fost alături de primarii comunelor în cadrul celei de-a 27-a sesiuni ordinare a Asociației Comunelor din România (ACoR).

Această asociație reprezintă o voce  puternică pentru satele și comunele din întreaga țară, fiind esențială pentru promovarea și protejarea intereselor acestora, oferindu-le suport în fața provocărilor cu care ele se confruntă.

Prin proiectele de dezvoltare, Asociația Comunelor din România  aduce schimbări în viața oamenilor din mediul rural. De la infrastructură și servicii publice, la protecția mediului și promovarea culturii locale, această asociație are un impact impresionant asupra progresului din comunitățile noastre! 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat: ” Unii vorbesc despre comasări, noi vorbim despre viața oamenilor! Fiecare va judeca în acest an electoral după ce s-a făcut în localitățile lor. 

Le-am spus astăzi primarilor de comune din toată țara că Guvernul  va finanța toate proiectele de investiții. Pe programul Anghel Saligny sunt contractate proiecte de drumuri, apă și canalizare de peste 33 de miliarde de lei, plus 1,5 miliarde de lei pe gaze. La cele două PNDL-uri s-au depășit 40 de miliarde deja decontate și aproape 8000 de obiective finanțate, iar meritele sunt ale dumneavoastră.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...