Manifestul European al Femeilor Social-Democrate din România

ofsdUn grup de femei social-démocrate din Dâmboviţa şi preşedinta OFSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, au participat la Reuniunea Femeilor Social Democrate – „Primăvara social democrată”, care s-a desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti. „Primăvara Social Democrată” a fost un eveniment în cadrul căruia a fost lansat şi Manifestul European al Femeilor Social-Democrate din România, fiind prezentate şi candidatele PSD pentru Parlamentul European. Este vorba de europarla-mentarele Corina Creţu, Daciana Sârbu, Viorica Dăncilă, senatorul Ecaterina Andronescu şi Maria Grapini. S-a lansat şi un manifest. Manifestul Femeilor Social-Democrate din România este structurat în zece puncte şi prevede un tratament echitabil pe piaţa muncii prin politici de stimulare a angajării femeilor şi eliminarea discriminării pe piaţa muncii. Alte prevederi ale manifestului includ un acces mai bun la educaţie în special în zonele sărace şi rurale, combaterea violenţei domestice, protecţie anti-discriminare prin creşterea finanţării domeniilor feminizate, reducerea segregării ocupaţio-nale şi combaterea degradării imaginii femeii în spaţiul public. De asemenea, manifestul prevede sprijin pentru femeia vârstnică – pensii decente care să o protejeze de sărăcie, sprijin pentru femeile din agricultură şi mediul rural, sprijin pentru familie şi sănătatea copiilor, protecţie faţă de discriminarea pe bază de naţionalitate, sprijin pentru independenţa economică a femeii şi acces la conducere şi roluri de răspundere în economie şi în politică. Peste 4.000 de femei social-democrate din toată ţara au făcut cunoştinţă cu candidatele PSD pentru alegerile europarlamentare din mai: „Alte prevederi ale manifestului includ un acces mai bun la educaţie în special în zonele sărace şi rurale, combaterea violenţei domestice, protecţie antidiscri-minare prin creşterea finanţării domeniilor feminizate, reducerea segregării ocupaţionale şi combaterea degradării imaginii femeii în spaţiul public”, a explicat Claudia Gilia. Organizaţia Femeilor Social Democrate Dâmboviţa pledează pentru ca româncele să se bucure de drepturi egale şi sprijin real în Uniunea Europeană. La reuniunea femeilor social-democrat au fost prezenţi preşedintele PSD şi premierul României, Victor Ponta, membri din conducerea partidului, parlamentari şi europarlamentari ai PSD, miniştri şi secretari de stat, acţiunea fiind deschisă şi prezentată de preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate, Rovana Plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pietonii, primele victime ale accidentelor rutiere Indisciplina pietonală şi abaterile comise de conducătorii auto, sancţionate de poliţiştii rutieri!

Furtună de amenzi şi sancţiuni în ultimele zile, în judeţul Dâmboviţa. Poliţiştii de la circulaţie au aplicat sute de sancţiuni participanţilor la trafic care nu au respectat legea. Dintre cei amendaţi, au fost pietonii care şi-au riscat viaţa încălcând legea. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale […]