Manifestați prudență și nu veți deveni victima unei infracțiuni!

0 0

Jandarmii, polițiștii și pompierii au continuat, seria activităților de informare și prevenire în orașul Găești. Astfel, s-a desfășurat o nouă acțiune de informare a cetățenilor cu privire la aplicarea regulilor de protecție sanitară adoptate în context pandemic, prevenirea faptelor antisociale, precum și respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în sezonul de iarnă. Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă absența dumneavoastră de la domiciliu întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi!Evitaţi să expuneţi în mod excesiv, în interiorul locuinţei sau a curții, bunuri sau obiecte de valoare.

Nu depozitați în casă sume importante de bani!

Folosiți eficient interfonul!

Încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă! Evitați să lăsați geamuri întredeschise, mai ales pe timpul nopții!

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

Dacă locuiţi la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejaţi ferestrele şi balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spaţiile din bare să fie de dimensiuni mici.

Dispunerea unui vizor şi a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră.

În cazul în care aţi pierdut cheile ori constataţi că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (beţe de chibrit, sârme) procedaţi de îndată la înlocuirea acestora.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale” (sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de persoanele străine care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefonie, deratizare) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuinţă.

Un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ştampilei de pe fila pe care este lipită.

Instruiţi-vă copiii să evite discuţiile cu persoane necunoscute, îndeosebi cu cei care afirmă că vin din partea dumneavoastră, să refuze orice ofertă a acestora şi să păstreze cu grijă cheia de la locuinţă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

OPERAȚIUNEA CONVERSUS

Poliția Română a condus o operațiune la nivel european, pentru prevenirea și combaterea traficului cu arme, în special a celor de alarmare și semnalizare, care se pot modifica în arme letale. În țările participante, au fost indisponibilizate 1.534 de arme deținute ilegal. Operațiunea s-a desfășurat pe parcursul anului 2021 și […]