Mai puțin de 3000 de candidați susțin probele scrise la BAC, la centrele de examen din Dâmbovița

1 0

Pentru 2895 din totalul de 2935 absolvenți de clasa a XII-a din Dâmbovița, urmează trei zile de foc, luni, marți și miercuri fiind programate probele scrise ale Examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară 2022.

Examenul începe luni, 20 iunie 2022, cu proba E.a) – probă scrisă la Limba și literatura română. 

Marți, 21 iunie 2022, se va desfășura proba E.c) – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Miercuri, 22 iunie 2022, se va desfășura proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării

După susținerea probelor scrise, calendarul desfășurării examenului național de bacalaureat este următorul:

27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

28 – 30 iunie 2022 – soluționarea contestațiilor;

01 iulie 2022 – afișarea rezultatelor finale.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Examenul se va desfășura în 13 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 7:30 – 8:30.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 800801100, de asemenea este activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Examenului național de bacalaureat. Numărul va fi disponibil în perioada 13 – 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Schemă de ajutor de minimis pentru cultivatorii de cartofi

În  ultima ședință de Guvern, la propunerea ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu,  a fost  adoptată Hotărârea pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum” în anul 2022. Prin actul normativ se stabilește o schemă de ajutor de minimis pentru susținerea producției de […]