Mai bine mai târziu: MAI ne lămureşte cum este cu „zonele metropolitane”

Încă de la intrarea în stare de alertă, foarte mulţi cetăţeni au avut nelămuriri privind definirea/delimitarea „zonelor metropolitane” în contextul decretării stării de alertă şi menţinerii unor restricţii de circulaţie. Nu de alta dar, la nivel naţional sunt numai 22 de asemenea entităţi administrativ-teritoriale declarate ca atare.
Abia la o săptămână distanţă în timp MAI a venit cu precizări oficiale cu privire la cum este definită zona metropolitană, în interiorul căreia cetăţenii se pot deplasa fără a fi nevoie de prezentarea unei declaraţii pe proprie răspundere.
Astfel, sunt considerate zone metropolitane teritoriile administrative ale municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile.
„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privinţa zonelor în care

cetăţenii pot circula în afara localităţii fără declaraţie pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acţiunii, Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei următoarele precizări:
Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile”.
În consecinţă, raportat la nivelul Judeţului Dâmboviţa, pot circula în afara localităţii, fără declaraţii pe propria răspundere, cetăţenii cu domiciliul în municipiile Târgovişte şi Moreni, la care se adaugă cei din UAT-urile aflate pe o rază de cel mult 30 de kilometri în jurul acestora, dar nu în afara limitelor judeţului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În 22 de localităţi au fost raportate pagube produse de secetă, grindină şi alunecări de teren

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora: „Prefectura Dâmboviţa trebuie să intervină şi să trimită o comisie care să inventarieze pagubele produse de grindină”, facem următoarele precizări:Potrivit art. 19, alin 2) din HG 557/2016 privind managementul tipurilor de risc: ” La nivel local, transmiterea operativă […]