În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Educației nr. 6156/30.08.2023, privind organizarea și desfășurarea Examenului de Bacalaureat, joi, 28 iunie, a avut loc ședința publică de tragere la sorți a membrilor comisiilor din centrele de examen și centrul zonal de evaluare.
Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024 a început pe 17 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la Limba română, proba A. Din Dâmbovița sunt înscriși 3080 de candidați, repartizați în 13 centre de examen.
Luni, 1 iulie , va avea loc prima probă scrisă, la Limba și literatura română iar pe 2 iulie – proba obligatorie a profilului, probă scrisă. Urmează pe 4 iulie – proba la alegere a profilului, proba scrisă și pe 5 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Probele scrise se vor desfășura în cele 13 centre de examen din județul Dâmbovița iar candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.
Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 3 ore din momentul primirii subiectelor de către candidați.
Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat (cu maximum două ore), candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană, în baza procedurii emise de Ministerul Educației cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Potrivit calendarului aprobat prin ordinul amintit, pe 8 iulie vor fi afișate rezultatele la probele scrise (până la ora 12.00) și se vor putea depune contestații în intervalul orar 12.00 – 18.00. Afișarea rezultatelor finale la BAC 2024 se va face pe 12 iulie.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.