Luna ianuarie 2019, una pliná pentru IPJ Dâmboviţa

La sediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a fost organizată o conferinţă de presă în cadrul căreia domnul adjunct al inspectorului şef, comisar şef de poliţie Păun Sorin a prezentat situaţia operativă şi bilanţul accidentelor de circulaţie înregistrate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa în luna ianuarie a anului 2019.
În prima lună a acestui an, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost sesizate 952 de infracţiuni, dintre care 42 de natură eco-nomico-financiară, 748 judiciare şi 162 de altă natură. În cazul a 1.261 de infracţiuni s-a început urmărirea penală. Din totalul infracţiunilor de natură judiciară, 406 au fost contra persoanei, dintre care 231 de loviri sau alte violenţe şi 65 de ameninţări.
În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, în perioada de referinţă, au fost înregistrate 213 sesizări privind comiterea de furturi şi 3 sesizări privind săvârşirea de tâlhării. Cele mai multe infracţiuni de furt au privit sustragerile din locuinţe (29) şi din societăţi comerciale (29). De asemenea, au fost sesizate 14 furturi din buzunare, genţi şi poşete, 14 din auto şi 16 de animale şi păsări.
Pe linie de evaziune fiscală au fost sesizate 4 infracţiuni, iar la Codul Silvic, 25.
În mediul stradal, au fost sesizate 22 de fapte penale, 21 dintre acestea fiind furturi şi 1 tâlhărie. De asemenea, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, au fost sesizate 108 infracţiuni de lovire sau alte violenţe, 12 ameninţări, 46 de furturi şi 37 de distrugeri.
Pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada supusă analizei, poliţiştii din Dâmboviţa au organizat 9 razii şi 579 de acţiuni, dintre care 102 au fost pe linie de poliţie rutieră, 50 pe linie de ordine publică şi 45 în domeniul investigaţiilor criminale. În domeniul investigării criminalităţii economice, au fost organizate 32 de acţiuni.
La nivelul secţiilor de poliţie rurală şi a posturilor de poliţie, au fost organizate 337 de acţiuni.
În perioada supusă analizei, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au aplicat 9.913 sancţiuni contravenţionale.
Din totalul acestora, 1.392 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 114 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 85 la Legea 171/2010 privind contravenţiile silvice.
Alte 10 amenzi au fost aplicate pe linie de pază şi protecţie a bunurilor, potrivit Legii 333/2003.Cele mai multe amenzi, 7.964, au fost aplicate participanţilor la trafic, dintre care 2.414 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 185 fiind pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. Alte 142 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru neacordarea priorităţii de trecere şi 29 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
De asemenea, 1.092 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 96 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil, 33 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi 291 pentru încălcarea normelor referitoare la oprirea sau staţionarea autovehiculelor.
Totodată, pentru nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor instalate la trecerile la nivel cu calea ferată, au fost aplicate 7 amenzi, iar pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, 5.
De asemenea, 2 şoferi au fost amendaţi pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculului cu anvelope de iarnă, 6 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, iar alţi 14 pentru circulaţia pe un sector de drum unde accesul era interzis.
Pentru indisciplina pietonală au fost aplicate 959 de sancţiuni contravenţionale, pentru abaterile comise de biciclişti, 681, iar pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către căruţaşi,
159.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din Dâmboviţa, în sprijinul autorităţilor judiciare din Norvegia

Prin intermediul EURO-JUST, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a delegat poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale să acorde sprijin autorităţilor judiciare din Norvegia şi au pus în aplicare un mandat de percheziţie, emis în cadrul unui dosar unde prejudiciul cauzat este estimat la 200.000 de euro. La data de 11 […]