Lucrările de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată din Dâmboviţa – monitorizate de preşedintele CJD

cjdPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit astăzi, 14 aprilie 2014 (n.red.: ieri), la sediul forului administrativ judeţean, în calitate de reprezentant al instituţiei care asigură conducerea Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă Dâmboviţa cu toţi factorii implicaţi (constructori, consultanţi) în derularea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa” – cod SMIS -CNSR – CCI 2009 RO 161 PR
022.
Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Sectorial (POS) 1 Mediu, beneficiarul investiţiei fiind SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA.
Au fost prezenţi reprezentanţi ai Companiei de Apă Târgovişte, reprezentanţii consultantului şi societăţilor comerciale care au lucrări în derulare.
În cadrul întâlnirii, a fost evidenţiată situaţia administrativă existentă la Compania de Apă, sa analizat stadiul implementării contractelor de lucrări şi s-au stabilit atât măsuri în vederea rezolvării problemelor actuale, cât şi termene precise, în aşa fel încât să crească gradul de absorbţie al fondurilor europene, iar lucrările să fie finalizate în cursul acestui an.
Din discuţii, a reieşit faptul că sunt întârzieri şi probleme în modul în care Compania de Apă, constructorii, consultanţii şi Ministerul Mediului, prin autoritatea de implementare a proiectului, relaţionează.
În prezent, s-a reuşit deblocarea unuia dintre cele două proiecte aflate în întârziere mare şi cu risc de neimple-mentare. Este vorba despre zona Găeşti, unde vineri, 18 aprilie, la sediul primăriei oraşului, se va semna contractul Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Găeşti.
De asemenea, urmează ca, în maxim 10 zile, să se demareze procedurile de achiziţie publică pentru proiectul Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Titu, iar la începutul lunii iulie 2014 să fie semnat contractul de lucrări.
Facem precizarea că singurele proiecte care nu vor fi finalizate în acest an sunt cele de la Titu şi Găeşti. Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preocupare pentru înfiinţarea unui muzeu al petrolului

Cu prilejul vizitei efectuate în municipiul Moreni, Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a precizat că, în perioada următoare, municipalitatea va primi toată documentaţia necesară pentru a intra în posesia Clubului Flacăra. Va urma identificarea posibilităţilor de finanţare a unui proiect de reabilitare, modernizare şi dotare. Totodată, la Moreni există […]