Lotul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa participă la Competiţia World Rescue Challenge de la Târgu Mureş

0 0

România găzduieşte în premieră, în perioada 30 august – 3 septembrie, Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat (World Rescue Challenge).
Lotul dâmboviţean care participă la această competiţie este format din: slt. Claudiu STAN – şef lot, plt.adj Eugen MăNTESCU – şef echipaj, plt.adj. loan Bogdan GHEORGHE – paramedic, plt.maj. Cătălin GURAN – paramedic, plt.adj. Carol ENACHE – paramedic, plt.maj. Alexandru MăRUŢă – servant şi plt.maj. Marius Cristian COSTACHE – servant. Echipa dâmboviţeană a avut un parcurs deosebit începând din anul 2015 când a obţinut locul 1 la faza zonală de la Titu şi locul 3 la faza naţională de la Târgu Mureş, în anul 2016 a obţinut locul 1 la faza zonală de la Giurgiu şi locul 2 la faza naţională de la Titu, iar în acest an a obţinut locul 2 la faza zonală de la Călăraşi, toate acestea în cadrul Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat. Suntem onoraţi şi mândri de colegii noştri, urându-le succes în competiţie. Participarea la acest concurs este un bun prilej pentru testarea deprinderilor şi îmbunătăţirea practicilor de lucru şi de împărtăşit cu ceilalţi competitori pasiunea care-i reuneşte, aceea de SALVATORI DE VIEŢI. Competiţiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-aju-tor din lume, care provin din fiecare ţară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani.
La World Rescue Challenge de la Târgu Mureş va fi înscris numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiţie şi vor fi în jur de 600 de participanţi, fiind deja înscrise echipe din Africa de Sud, Australia, Marea Britanie sau Cehia. Probele competiţiei de descarcer-are constau în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate, şi o probă complexă de 30 de minute, plus o competiţie de traumă.
Deschiderea Competiţiei a avut loc pe 30 august, de la ora 18.00 în Piaţa Trandafirilor. Competiţia se va desfăşura în Parcul Municipal, între orele 8.00 -19.00 în fiecare zi, intrarea este liberă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, a făcut o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

In cadrul unei declaraţii de presă, preşedintele CJ, Alexandru Oprea a ţinut să mulţumească oaspeţilor pentru această vizită extrem de importantă pentru judeţul Dâmboviţa. Mai mult, oficialul judeţului a punctat faptul că are mare încredere că pe viitor se vor stabili relaţii foarte strânse între judeţul Dâmboviţa şi de ce […]