Localizarea apelurilor de urgenţă

Când sunaţi la 112, apelul dumneavoastră este însoţit de informaţia de localizare Cell ID/Sector ID, obţinută pe baza datelor de identificare (semnalului de la telefon) şi a caracteristicilor antenei GSM care asigură comunicaţia cu telefonul dumneavoastră. Aceste date permit generarea unei arii geografice de forma unui cerc sau sector de cerc şi reprezintă acoperirea antenei GSM care a preluat şi a transmis apelul în Sistemul 112. Precizia acestei informaţii de localizare este de la o rază de ordinul unei sute de metri până la zeci de kilometri, aceasta fiind estimată şi transmisă către SNUAU de către operatorul de telefonie mobilă.
Pentru localizarea apelurilor de pe telefonul mobil, am implementat mai multe soluţii de localizare avansată. Acestea se bazează pe informaţiile furnizate de serviciile de localizare existente pe telefoanele inteligente. Tehnologia AML permite, în cazul efectuării unui apel de urgenţă, transmiterea coordonatelor geografice disponibile pe telefoanele mobile inteligente, cu ajutorul funcţiilor şi elementelor încorporate în aceste tipuri de telefoane pentru generarea informaţiilor de localizare, fără a mai fi necesară instalarea de componente sau aplicaţii suplimentare. Este o metodă de localizare mai precisă, dar depinde de accesul telefonului la servicii de SMS sau Internet. Aplicaţia Apel 112 vă este utilă dacă sunaţi la numărul de urgenţă 112 prin intermediul acesteia: vorbiţi cu operatorul STS din cadrul Serviciului de urgenţă 112, iar poziţia geografică este transmisă automat către Sistemul 112. Dacă nu aveţi internet când sunaţi la 112, îi puteţi spune operatorului coordonatele geografice afişate de aplicaţie, iar el va transmite poziţia comunicată agenţiilor specializate de intervenţie. O altă soluţie de localizare este Geolocation 112. Operatorul STS vă trimite un link prin SMS, iar, după ce îl accesaţi, telefonul transmite către Sistemul 112 coordonatele locului în care vă aflaţi.
Toate cele patru metode de localizare implementate în ţara noastră (AML, aplicaţia mobilă APEL 112, Geolocation şi Cell ID/Sector ID) sunt complementare una celeilalte, însă nici una nu este infailibilă. Din acest motiv, când sunaţi la 112, oferiţi, pe cât posibil, cât mai multe detaliile privind locul urgenţei! Cooperarea cu operatorul STS şi dispecerii agenţiilor de intervenţie sunt deosebit de importante pentru stabilirea locului unde este necesară intervenţia.
IMPORTANT!
În toate cazurile, operatorul STS vă va întreba unde vă aflaţi pentru a identifica, cât mai exact, poziţia geografică, astfel încât echipajele de intervenţie să ajungă la dumneavoastră cât mai repede.
Pentru a putea fi utilizate tehnologiile de localizare AML, Geolocation 112 şi aplicaţia Apel 112, este necesar ca apelul la 112 să fie efectuat de pe un smartphone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Acţiunile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului şi în colaborare cu celelalte instituţii de la nivel teritorial, au organizat noi acţiuni în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de […]