Localităţi dâmboviţene, la un pas de CARANTINĂ

În prima săptămână a lunii martie 2021 aduceam la cunoştinţa opiniei publice faptul că s-au înregistrat creşteri semnificative a cazurilor pozitive în judeţul nostru, ceea ce a condus implicit la creşterea incidenţei cumulate la aproape 1,5/1000 locuitori. Astăzi vedem o creştere alarmantă, numărul de cazuri în ultima săptămână ajungând la 600 iar indicele de referinţă pe întregul judeţul fiind peste 1,9/1000 locuitori.O nouă comună a intrat în carantină, Bezdead, iar previziunile sunt îngrijorătoare şi la nivelul altor unităţi administrativ-teritoriale. Acest aspect nu face decât să creeze o stare de încordare în rândul dumneavoastră. Am primit nenumărate sesizări cu privire la deciziile luate tocmai în acest sens, de aceea subliniez faptul că la momentul actual singura modalitate de a scădea numărul de cazuri este carantina zonală.
Înregistrăm cazuri de infectare şi la nivelul unităţilor de învăţământ. Astfel, am dispus verificări tocmai pentru a identifica eventualele abateri de la măsurile sanitare şi de siguranţă în rândul şcolarilor;
Starea de alertă în România a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie 2021, astfel apelăm în continuare la înţelegerea populaţiei, întrucât până la imunizarea în masă, ca urmare a campaniilor de vaccinare, singurele măsuri de siguranţă rămân respectarea distanţării fizice, igiena corectă a mânilor, purtarea măştii de protecţie!
În acelaşi timp au fost deschise centre noi de vaccinare, urmând a fi deschise şi altele în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin, numărul de persoane vaccinate ajungând la 26.530, ceea ce ne dă o speranţă! Doar împreună putem să trecem peste această pandemie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovita: 81 de unităţi de învăţământ preuniversitar în Scenariul 3 - ROŞU

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 65/12.03.2021 privind aprobarea scenariilor de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa, începând de luni, de 15 martie.Ţinând seama de instituirea carantinei zonale pentru comuna Bezdead, Şcoala Gimnazială „Grigore Rădulescu” – Bezdead, Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Bezdead, […]