LIGA I RĂMÂNE CU 14 ECHIPE

Mihai ROŞOIU

In această perioadă s-a zvonit şi faptul că Liga 1 şi-ar putea mări numărul de echipe din sezonul următor. Din cauza problemelor create de coronavirus, s-ar fi luat în discuţie şi varianta ca, în cazul în care competiţiile vor fi îngheţate, din Liga 2 să promoveze patru echipe, o dorinţă mai veche a lui Răzvan Burleanu, preşedintele

FRF. Justin Ştefan spune că o astfel de variantă e imposibilă acum, având în vedere că veniturile din drepturile de televizare s-ar micşora, iar multe dintre cluburile din Liga 2 sunt instabile din punct de vedere financiar.
„În Liga 2 sunt multe echipe finanţate din bani publici şi avem probleme cu finanţările publice, de aceea s-au şi retras echipe din campionat. Sistemul pe care îl avem acum în Liga 1 este unul funcţional. Până acum, nu ne-am confruntat cu un scenariu care ar putea să apară la un moment dat, să se retragă o echipă din timpul campionatului.
Nu cred că azi, într-un moment cu probleme economice, s-ar putea pune problema creşterii numărului de echipe. În primul rând pentru că s-ar diminua drepturile de televizare încasate de fiecare club de Liga 1 şi, în al doilea rând, dacă ar veni un număr mare de echipe din Liga 2, s-ar putea ca ele să nu aibă o stabilitate financiară care să asigure continuitatea în ceea ce priveşte Liga 1.
Avem un obiectiv clar, şi anume să disputăm toate meciurile rămase de jucat în acest sezon. Numai în acest fel putem să rămânem în contractul pe care îl avem la momentul acesta fără să intervină modificări, mai ales în ceea ce priveşte suma pe care urmează să o plătească partenerul nostru media. O diminuare a numărului de meciuri nu este luată în calcul”, a declarat Justin Ştefan la Telekom Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O NOUĂ ÎNTÂLNIRE A CLUBURILOR DIN LIGA I

Miercuri, 22 aprilie 2020, Liga Profesionistă de Fotbal a organizat o nouă video-conferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi membre, la care au fost invitaţi să participe domnii Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi Orlando Nicoară, director general EAD, deţinătorul drepturilor media.Pe ordinea de zi […]