LIGA A 3-A: SERIA A 6-A AM IEŞIT DIN „STRES”! F.C.M. TÂRGOVIŞTE – GIROM ALBOTA 3-0 (FORFAIT)

S.A.
0 0

fcmEtapa a 23-a a fost cea mai aşteptată rundă a seriei a 6-a, deoarece s-a decis ocupanta locului 9, care poate duce spre retrogradare. Dar şi explicăm: F.R.F. a hotărât (cu acceptul tuturor delagaţilor echipelor din Liga a 3-a), ca în noua ediţie, 2013-2014, sistemul com-petiţional să sufere unele modificări, în comparaţie cu cel în curs de disputare. S-a decis ca, în campionatul 2013-2014, Liga a 3-a să fie alcătuită din 4 serii a câte 18 echipe fiecare, pe criteriul geografic.
Ce presupune noul sistem? Mai întâi trebuie văzut de unde iei 72 de echipe, adică 4×18=72.
Logic, ai 21 de formaţii câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre echipele din Liga a 4-a. La acestea mai adaugi alte 51 din actualele serii (6) ale Ligii a 3-a. Calculul este simplu (dar complicat?!). Din fiecare serie din Liga a 3-a rămân să continue campionatul echipele clasate pe locurile 1-9 inclusiv.
Asta înseamnă 9×6=54, dar nouă ne trebuie doar 51 de echipe. în acest context, vor mai retrograda alte trei echipe clasate pe locul 9, din cele 6 serii.
Se va întocmi un alt clasament cu fiecare echipă de pe locul 9, iar cele trei cu punctajul cel mai slab vor retrograda în Liga a 4-a.
Clasamentul se face cu echipele de pe locurile 1-8 din seria respectivă. Evident, se va ţine cont (procentual) de câte jocuri a disputat fiecare echipă (între 18-24 meciuri) şi apoi se va hotărî cine retrogradează.
Dar ştiind situaţia actuală a fotbalului naţional, din Liga a 2-a şi a 3-a, este greu de crezut că F.R.F. va putea respecta ce s-a convenit.
în mod cert, din jocurile de baraj, nu toate echipele care vor câştiga meciurile respective vor putea continua în Liga a 3-a. în acest sens, probabil, F.R.F. se vede nevoită să reintroducă art. 15, în R.O.A.F., „LOCURI VACANTE”, pentru a putea completa fiecare serie cu câte 18 echipe pregătite să continue competiţia, sau poate cele care vor retrograda vor fi reprimite, mai puţin cele care s-au retras singure.
Ne-am obişnuit însă cu tot felul de „bâlbe” ale F.R.F., aşa că încă una ce mai contează. Repet, dacă se revine la articolul 15 „LOCURI VACANTE”, orice este posibil… Revenind la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, putem afirma că am ieşit din „stres”, adică F.C.M. nu intră în acel joc, în acele calcule redate mai sus.
Cu 3 etape înaintea ultimului
fluier, F.C.M. TÂRGOVIŞTE are deja
15 puncte şi 3 meciuri mai puţin disputate, pe când CIVITAS FĂGĂRAŞ a încheiat campionatul actual, acumulând 13 puncte, cu care va ocupa locul 9, deoarece AVÂNTUL REGHIN îşi va adăuga cele 3 puncte „oferite” de GIROM ALBOTA, deci cu 15 puncte şi, cu alte două partide de jucat, REGHIN va ocupa locul 8.
în acest sens, pe noi ne-a ajutat acel rezultat de egalitate de la meciul
REGHIN – FĂGĂRAŞ (3-3), practic stabilind ocupanta locului 9.
F.C.M. TÂRGOVIŞTE mai are
de jucat cu ARGEŞUL PITEŞTI,în
deplasare, cu UNIREA TĂRLUNGENI,
acasă, şi ultimul, la F.C. ZAGON.
Acum jucătorii noştri nu mai sunt presaţi, stresaţi, îngrijoraţi de puncte pentru clasament. Locul 7 nu-l mai pot pierde, dar nici nu pot urca.
în acest fel, jucătorii de la F.C.M. TÂRGOVIŞTE au doar un singur obiectiv, să joace pentru prime, pentru bani.
Nu mai au nicio scuză dacă pierd, înseamnă că ori nu pot, ori nu vor, ori sunt nepregătiţi. Mai sunt 3 meciuri, iar lotul este relativ complet. Cu excepţia lui ADI GÂLDĂU, accidentat, toţi sunt apţi de joc, fără cartonaşe galbene de stat. Au avut 4, COMAN şi BANU, dar le-au efectuat la meciul cu ALBOTA, iar ANGHEL a avut şi are 3 avertismente, deci toţi (dacă va considera antrenorul) vor putea evolua cu mai multă ambiţie pentru a-şi câştiga banii în mod cinstit, pe teren.
Cele trei partide sunt „accesibile” jucătorilor noştri, pot fi câştigate cu puţină ambiţie, cu dăruire,
Singura problemă este că 5 jucători au câte 3 cartonaşe galbene, iar la următorul avertisment primit vor sta
( CERNEA, ENESCU, MÂNDRU, GRIGORE, ANGHEL, LUNGEANU).
Totul depinde de ei, de cum se vor comporta pe teren, să nu ia cartonaşe aiurea, mai ales pe comentarii la deciziile arbitrilor.
Aşadar, AVÂNTUL REGHIN va
da liber la prime, încheind clasamentul cu 3 etape mai devreme…
Au fost bune până la urmă la ceva şi pauzele alea mari ale noastre.
De locul întâi, de echipa care va promova, ne vom ocupa într-un material separat. Nu uitaţi, UNIREA
TĂRLUNGENI vine la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, unde, probabil, se va decide promovata, ştiind că la
ŞOTÂNGA a cedat şi FORTUNA
BRAZI…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LICEELE DÂMBOVIŢENE, LOCURI FRUNTAŞE ÎN COMPETIŢIA "ŞCOALĂ EUROPEANĂ 2013"

În competiţia „Şcoală Europeană 2013”, liceele dâm-boviţene candidate se clasează pe locuri fruntaşe. Vorbim de cele cinci licee care au reuşit performanţa de a se clasa în primele 26, între cele 116 candidate. Mai mult, avem două licee clasate în primele cinci poziţii. Este vorba despre Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino […]