LIGA A 3-A S-AU STABILIT DATELE DISPUTĂRII ETAPELOR DIN RETUR

S.A.
0 0

SPORTChiar dacă cu multe probleme organizatorice F.R.F. a rămas datoare cluburilor din liga a 3-a a reuşit să stabilească programul returului şi al playoff şi out din actuala ediţie.
Ştim în general care sunt capriciile vremii în această perioadă, de aceea este posibil ca unele date de început să nu fie respectate. Dar vom vedea la timpul respectiv, care va fi starea terenurilor de joc.
Deocamdată etapa a 16-a, prima din retur, este programată pe 28 februarie 2014, iar runda a 22-a ultima din retur ar trebui să se dispute pe 11 aprilie 2014, dacă nu vor interveni modificări sau reprogramări.
După etapa a 22-a din 11 aprilie, se vor alcătui două clasamente, unul cu echipele de pe locul 1-6 şi 712. La stabilirea acestor clasamente se va lua în calcul doar rezultatele din jocurile directe dintre cele 6 echipe ale fiecărui clasament. în funcţie de aceste rezultate, de punctele acumulate se va alcătui clasamentul, ordinea după care se dispută meciurile din play-off şi play-out.
Vor fi 10 etape cu partide turretur dinre cele 6 echipe. La rezultatele din aceste jocuri se vor adăuga şi cele din campionat dintre aceste echipe. De fapt, fiecare echipă va pleca în play-off şi out cu anumite puncte la care se vor adăuga cele ce urmează a fi realizate în cele 10 etape.
Abia după aceea se întocmesc clasamentele finale ale fiecărei serii. Echipele de pe primul loc din play-off din cele 6 serii vor promova în liga a 2-a iar echipele de pe locurile 11-12 din fiecare clasament al seriilor de play-out şi alte 3 echipe din cele 6 serii cu linia de clasament mai slabă vor retrograda în liga a 4-a.
Programul meciurilor din playoff şi out este cunoscut deja.
Prima rundă a acestor partide este stabilită pe 18 aprilie 2014, cu etape intermediare pe 6 mai şi pe 27 mai 2014, urmând ca ultima etapă din play-off şi play-out să se dispute pt 6 iunie 2014, atunci când probabil se vor şti cine promovează şi cine retrogradează, dacă nu cumva se va şti mai devreme.
în etapa a play-off-ului şi out-ului în unele serii se vor disputa mi puţine jocuri deoarece unele echipe sau retras, iar altele probabil o vor face pe parcurs.
în seria I s-a retras F.C.M. BACĂU, în Seria a 4-a MINERUL MĂTĂSARI şi F.C. AVRIG, în Seria a 5-a F.C.M. MARAMUREŞ BAIA MARE, iar în seria a 6-a CIVIRAS FĂGĂRAŞ. în acest moment 5 echipe sunt retrase mai trebuie alte 10 din totalul de 15 câte va trebui să retrogradeze în liga a 4-a.
în ceea ce priveşte sertia a 6-a unde sunt şi echipele dâmboviţene, situaţia nu este deloc clară, mai ales că play-off şi out-ul poate schimba mult ierarhiile din clasament. Nici nu a început returul că deja 3-4 echipe vor promovarea în liga a 2-a: CHINDIA TÂRGOVIŞTE, C.S.M. ARGEŞ PITEŞTI, FORTUNA POIANA
CÂMPINA, F.C.M. CÂMPINA şi mai nou ATLETIC BRADU.
„Bursa zvonurilor” spune multe, spurprize în mod cert vor fi, greu de anticipat câştigătorul, deoarece după disputarea turului, se vor şti şansele fiecărei echipe, urmând ca meciurile din retur să fie „strategice”.
F.C.M. TÂRGOVIŞTE trebuie
să câştige doar două jocuri din cele 7 rămase din retur. La punctele pe care le are acum (14) sunt suficiente dacă mai adună încă 6 din cele două partide, cu PĂPĂUŢI şi TITU. F.C.M. TÂRGOVIŞTE pleacă în play-out cu 20 de puncte, probabil ocupând un loc în primele 3. La cele 20 de puncte se vor adăuga cele care le vor obţine din cele 8 partide (tur-retur) pe care le va disputa în play-out.
Un calcul spune că F.C.M. TÂRGOVIŞTE are şanse reale să încheie competiţia actuală pe locurile 13 al serie 6 play-out, respectiv locurile 7-9 în clasamentul general. Practic acest retur va începe pe 18 aprilie. Cine va fi pregătit atunci va avea rezultatele dorite.
Nu ne interesează „soarta” altora, dar cu 6 puncte de la FĂGĂRAŞ, şi teoretic alte 6 ce urmează să le acumuleze (dacă va putea), 12, pe lângă cele 20 ale F.C.M.-ului, spune totul. Evident sunt calcule estimative, dorite de fiecare club dar să lăsăm „practica” să ne confirme sau infirme cele presupuse de noi în acest articol.
Apropo, mai avem posibilitatea, şansa (şi pregătirea) să ne exprimăm părerile obţiunile în scris, alţii însă doar pe „pereţii de la bloc”.
Fiecare ne merităm soarta, dacă ai caracter şi nu un interes meschin, care până la urmă te trădează. Viaţa nu iartă, îi dăp fiecăruia după faptă şi răsplată.
Este un prim punct de vedere înaintea startului returului, în mod cert vor mai fi şi altele.
NOTĂ: Mulţumesc”unui om de fotbal” de la JUVENTUS BUCUREŞTI pentru aprecierile favorabile la adresa noastră…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

24 ianuarie, Mica Unire sărbătorita la Târgovişte

S-au împlint 155 de ani de la Unirea Principatelor Române sau „Unirea Mică”. În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru loan Cuza, primul pas importat pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. Sute de târgovişteni, dâmboviţeni s-au adunat în Piaţa […]