LIGA A 3-A S-A ÎNCHEIAT COMENTARIILE CONTINUĂ…

S.A.
0 0

sportFotbalul naţional a luat vacanţă pentru un timp relativ scurt, dar cel mondial abia începe. Pentru presă însă este un motiv de comentarii, de analize, de prognoze etc. „Sectorul” nostru este deocamdată Liga a 3-a, unde DÂMBOVIŢA evoluează cu 3 echipe.
Noul campionat, 2014-2015, pare să aibă o altă structură organizatorică. în acest moment, ştim doar că se va juca sâmbătă în loc de vineri, la aceleaşi ore, după-amiază. S-a propus un singur observator federal şi al 4-lea arbitru. Au fost câteva dintre propunerile acceptate în ultima ADUNARE GENERALĂ cu reprezentanţii cluburilor din Liga a 2-a şi a 3-a.
Noul sistem competiţional, 2014-2015, se preconizează a fi alcătuit, la Liga a 3-a, din 6 serii a câte 14 echipe fiecare, în total 84 de echipe. Un calcul matematic spune că se pot realiza, alcătui, aceste serii, dar practica noastră ne arată inversul.
Datorită problemelor financiare tot mai multe echipe se retrag din competiţie în timpul desfăşurării ei, încât, la final, constaţi că nu mai retrogradează nimeni. Aşa sa întâmplat şi în anii anteriori şi, în mod cert, aşa va fi şi în următoarea ediţie. Echipele care au jucat ultimul meci cu F.C.M. TÂRGOVIŞTE, a doua zi s-au retras. Aşa s-a întâmplat cu CIVITAS FĂGĂRAŞ, cu C.S. CISNĂDIE şi
acum, mai nou, cu F.C. PĂPĂUŢI,
care, deşi s-a clasat pe un loc neretrogradabil, „forestierii” din satul PĂPĂUŢI au anunţat oficial F.R.F. că nu mai continuă activitatea în ediţia următoare. Dacă acesta este „ritualul” abandonurilor, vă daţi seama că până la începutul campionatului, F.R.F. nu are 84 de echipe ca să alcătuiască cele 6×14.
Tot practica ne spune că din cele 21 de echipe câştigătoare la jocurile de baraj, cel puţin 5-6 vor renunţa să participe în Liga a 3-a, tot din motive financiare. Asta doar la început, că pe parcursul desfăşurării campionatului se vor mai retrage câteva.
Teoretic, o echipă trabuie să dispute în total 26 de meciuri oficiale, fără play-off şi play-out. Din nou mă întorc la „practică” şi spun că nu va fi aşa, că vor fi din nou „pauze forţate” sau meciuri câştigate la „masa verde”.
Am trecut în revistă cam ce echipe ar putea alcătui seria a 6-a, unde au evoluat şi echipele dâmboviţene. Nu am găsit decât vreo 6: CHINDIA,
F.C.M., ARGEŞUL PITEŞTI, ATLETIC BRADU, CONPET PLOIEŞTI şi cam atât. Acestora se vor mai adăuga două echipe din Liga a 2-a, retrogradate şi alte 3-4 de la baraj. Chiar şi aşa, tot mai trebuiesc vreo 3-4 echipe ca să alcătuieşti seria
de 14.
Este tot mai greu să readuci fotbalul la anii ’90, când DÂMBOVIŢA avea 6 echipe de C, două de B sau A. Acum, datorită unor cauze care nouă ne scapă, abia că mai putem ţine 2-3 echipe în divizia C, că mai sus nu avem „acces”?!
Evident că este doar o primă concluzie până pe 28 IUNIE când va avea loc o nouă ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ a F.R.F. când se vor mai discuta şi alte probleme organizatorice. Până atunci să aşteptăm cu speranţe meciul de baraj al celor de la ANINOASA din 21 iunie.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ECHIPELE TÂRGOVIŞTENE SE PREGĂTESC DE BABY-BASCHET

Liga Naţională de Minibaschet şi Babybaschet, sezonul 2013-2014, se va desfăşura în Municipiul Craiova după urmatorul program: Baby Baschet masculin şi feminin în perioada: 22-28 iunie 2014 Minibaschet feminin în perioada 29 iunie – 05 iulie 2014 Minibaschet masculin în perioada: 06 – 12 iulie 2014. Actele necesare pentru validarea […]