Liderul Grupului PNL din Consiliul Local: „Ne întrebăm dacă vor fi tăieri de salarii în Primăria Târgovişte sau disponibilizări”

Consilierul local Aurelian Cotinescu a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, aspecte îngrijorătoare cu privire la funcţionarea şi situaţia financiară a societăţilor comerciale şi direcţiilor subordonate Primăriei Târgovişte. A spus preşedintele PNL Târgovişte că, prin bugetul local pe 2021, au fost alocaţi bani mai puţini, salariile fiind acoperite numai pentru primele opt luni de zile. Sunt aspecte abordate şi de primarul Cristian Stan, care a vorbit în mai multe rânduri despre resursele financiare limitate, puse pe seama alocărilor insuficiente de la bugetul de stat. Cotinescu în schimb acuză administraţia publică târgovişteană că gestionează prost veniturile oraşului, că nu are proiecte şi nici soluţii pentru a dezvolta economic Târgoviştea:
„Parcurgând bugetul municipiului Târgovişte pentru 2021, mi-am pus numeroase întrebări şi, vă spun sincer, nu înţeleg cum poate funcţiona în acest an administraţia locală cu o finanţare cu mult sub bugetul anului trecut. La nivelul salarizării, în buget sunt prinşi mai puţini bani decât anul trecut. De fapt, banii ajung doar pentru primele 8 luni. Ne punem întrebarea firească dacă vor fi tăieri de salarii în Primăria Târgovişte sau dacă vor fi
disponibilizări. Şi ajungem la Municipal Security, o companie a Primăriei, unde deja 50 de oameni au primit hârtiile pentru disponibilizare. Lucrurile sunt simple: nu le-au mai fost prelungite contractele pe perioadă determinată şi şi-au pierdut locurile de muncă.
In fapt, toate companiile Primăriei sunt într-o situaţie îngrijorătoare, ca să folosesc un termen uşor. Totul se datorează, în principal, faptului că Primăria nu plăteşte la timp facturile pentru funcţionare sau pentru serviciile prestate. Din această cauză, companiile Primăriei acumulează datorii către furnizori şi către bugetul de stat, bineînţeles achitând apoi penalităţi şi dobânzi. La nivelul bugetului de stat, înţeleg că, de la începutul anului, majoritatea companiilor Primăriei Târgovişte au cerut reeşalonarea datoriilor, dar asta nu înseamnă că nu vor plăti dobânzi pentru acei bani, din taxele şi impozitele noastre, ca rezultat al proastei administraţii locale sau al proastei administraţii a acestor companii.
Municipal Construct are de încasat de la Primăria Târgovişte şapte milioane de lei, două sunt facturate, cinci milioane de lei încă nu sunt facturate. De ce? Pentru că Primăria nu vrea să acumuleze datorii mai vechi de 90 de zile şi atunci facturile rămân în aşteptare. EcoSal are de încasat de la Primărie peste 5,5 milioane de lei. Compania de Apă – aproximativ 10 milioane de lei.
Direcţia de Asistenţă Socială a primit anul acesta, în buget, pentru funcţionare 3,9 milioane de lei, ţinând cont că anul trecut aveau un buget de 4,3 milioane de lei. Pe de altă parte, înregistrează datorii, încă din anul trecut, de peste 1 milion de lei, iar în momentul de faţă a cheltuit deja din bugetul alocat 1,6 milioane de lei. Ne întrebăm, pentru următoarele 7 luni, cum va funcţiona DAS Târgovişte? Ni s-a tot spus în spaţiul public, de luni de zile, că Guvernul este de vină pentru toate problemele administrative de la nivelul municipiului Târgovişte. Guvernul este vinovat că nu terminăm stadionul, deşi nu are nicio treabă. Guvernul este vinovat că nu se termină lucrările la centură, deşi nu are nicio treabă, dimpotrivă, a ajutat. Guvernul este vinovat că sare asfaltul la trei luni de zile.(…) Noi am venit aici să demontăm toate aceste lucruri şi să arătăm cum stau exact treburile”, a declarat preşedintele PNL Târgovişte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

350 de participanţi la cursurile de calificare organizate de AJOFM Dâmboviţa

In luna mai, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa şi-a propus să deschidă 12 de cursuri de formare profesională, în Târgovişte, Pucioasa, Răcari şi Cobia. In consecinţă, persoanele interesate pot alege unul dintre următoarele programe de formare profesională: instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, bucătar, cofetar-patiser, ospătar, coafor, femeie […]