Lider Pro România: „Unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie un proiect de țară al României”

0 0

Președintele Pro România Dâmbovița, un susținător constant al strângerii relațiilor cu Republica Moldova, a catalogat ziua de 27 august 1989, drept „un moment de mare curaj: Frontul Popular al Republicii Moldova a organizat Marea Adunare Națională, care a repus în drepturi limba română, alfabetul latin, istoria, literatura, religia, tradițiile – toate interzise sau cenzurate în perioada sovietică.”
A urmat 27 august 1991, cu Declarația de Independență a Republicii Moldova, urmând procesele ireversibile din Europa și din lume „de democratizare, de afirmare a libertății, independenței și unității naționale, de edificare a statelor de drept și de trecere la economia de piață.”
Pentru a participa la manifestările dedicate acestor borne majore pentru evoluția politică și social a Moldovei, împreună cu o delegație PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a fost în Republica Moldova „la Ialoveni, Ruseștii Noi, Chișinău, Strășeni și în alte locuri unde prietenii de aici au pregătit evenimente care să marcheze cele două
momente istorice.
Dincolo de suișuri și coborâșuri, eu sunt în continuare un înfocat credincios al ideii că unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie un proiect de țară al României. La acest moment, din păcate, nu este.
În aprilie 2017, primeam, cu multă recunoștință, titlul de „Cetățean de onoare” al Raionului Ialoveni din Republica Moldova.
Era semnul sincer de mulțumire al fraților și prietenilor de aici pentru sprijinul constant pe care l-am acordat raionului, din pozițiile publice pe care le-am avut, culminând cu cel mai important proiect: Construcția de la zero a unei grădinițe pentru copiii din Ruseștii Noi.
M-am întors, acum, împreună cu o delegație PRO România Dâmbovița, la Ialoveni, și constat că prietenia celor de aici nu oscilează în funcție de scaunele pe care le ocup. E la fel de puternică și sinceră ca atunci când eram președinte, ministru, senator.”, a transmis Adrian Țuțuianu!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CAPĂT DE DRUM PENTRU SORANA CÎRSTEA LA US OPEN 2021

După un început excelent în turneul de la New York, tenismena noastră a fost eliminată.Doar două runde a durat visul american al iubitei lui Ion Ion Țiriac, aceasta cedând clar meciul susținut în fața lui Shelby Rogers.Cum s-a prăbușit Sorana Cîrstea la US Open 2021? După un prim set foarte […]