Liberalul Dan Tică, replică pe subiectul „Pădure-Parc la Priseaca”

Date:

Candidatul PNL pentru Primăria Târgoviște, Dan Alexandru Tică a răspuns  primarului Cristian Stan în disputa mediatică pe tema proiectului „Pădure-Parc la Priseaca”. Acesta a prezentat conceptul proiectului într-o conferință de presă a subliniat  și faptul că nu se pune problema defrișărilor sau vreunei intervenții distrugătoare asupra naturii.

“Am văzut ieri intervenția pe care primarul Târgoviștei a avut-o în spațiul online. E ușor să spui că acest proiect nu se poate implementa. Dar, să nu uităm, că la acest moment sunt numeroase astfel de proiecte în toată țara. Bineînțeles s-au făcut afirmații că vrem să tăiem ha din pădurea Priseaca. Este total fals. Întregul conceptul de pădure-parc se naște din ideea de intervenție minimală asupra vieții păduri! Dar dacă tot vrem să vorbim de defrișare, să ne aducem aminte cum a fost construit parcul de la Complexul Turistic de Natație. Vă spun eu: 46.000 mp au fost defrișați. Nu cred că ar fi o problema în implementarea proiectului nostru, pentru că noi nu ne dorim defrișare”, a declarat Dan Alexandru Tică.

Proiectul depus încă din 2021, a spus candidatul libral, prevede că în amenajare nu se taie niciun copac și nici nu se toarnă asfalt. Sunt prevăzute înființarea de foișoare de observație floră și faună, amfiteatru de lectură, locuri de joacă pentru copii/ zone pentru animalele de companie; amenajament picnic/zone de sport/ piste pentru bicicliști; sistem de iluminare și supraveghere video.

Parcarea auto cu minimum 200 locuri ar urma să fie amenajată pe modelul de la Comana și ar fi înființată o stație de acces cu transportul public – Pădurea Parc Priseaca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...