Liberalii târgovişteni cer ministrului Economiei să nu mai tergiverseze preluarea COST

Mihai ROŞOIU

După senatorul Virgil Guran, şeful PNL Dâmboviţa, care şi-a declarat recent nemulţumirea vizavi de tergiversarea preluării COST de către Ministerul Economiei şi chiar a făcut aluzie la o doză de rea voinţă, tema a fost abordată şi de preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu. Prin intermediul unei scrisori deschise, Cotinescu atrage atenţia că, la COS timpul a expirat şi enumeră cele mai importante argumente pentru preluarea activelor productive în contul creanţelor bugetare:
Scrisoare deschisă adresată domnului Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
Domnule Ministru,
Ca târgoviştean şi mai puţin în calitate de om politic, mă adresez direct dumneavoastră pentru că la C.O.S Târgovişte timpul aproape a expirat. Pe 22 februarie a încetat măsura acordării şomajului tehnic pentru peste 1000 de salariaţi şi pasul următor – o spune Administratorul Judiciar, este emiterea preavizelor şi concedierea colectivă.
Toate acestea se întâmplă după ce, la sfârşitul anului trecut, Guvernul Orban a creat cadrul legislativ care permite preluarea de către stat, prin Ministerul Economiei, a activelor productive ale C.O.S Târgovişte, în contul datoriilor bugetare.
Şi-au exprimat acordul celelalte ministere avizatoare şi mai trebuie doar semnătura dumneavostră pentru preluarea Combinatului şi a celor peste 1000 de angajaţi.
De ce avem nevoie de C.O.S Târgovişte?

 • Pentru că a rămas singurul producător de oţel-beton din România – 250000 tone /an;
 • Economia României are nevoie anual de peste 1100000 tone de oţel-beton;
 • C.O.S este foarte important pentru economia oraşului Târgovişte, numeroase firme locale depinzand de producţia acestui combinat;
 • Forţa de muncă calificată din această oţelărie asigură alte 10000 locuri de muncă în domenii conexe;
  In susţinerea interesului naţional trebuie să prevaleze dezvoltarea industriilor locale, pentru a reduce dependenţa de importuri, ducând astfel la micşorarea deficitului comercial al României.
  Pentru dezvoltarea oraşului Târgovişte şi României avem nevoie de Combinatul de Oţeluri Speciale!!!
  Cu consideraţie,
  Preşedintele Organizaţiei P.N.L. Târgovişte,
  Aurelian Cotinescu – Consilier Local al Primăriei Municipiului Târgovişte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şcoala "Matei Basarab" -cel mai mare proiect târgoviştean pentru modernizarea infrastructurii preuniversitare

Continuă proiectul de extindere, reabilitare, modernizare şi echipare a Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab”, valoarea finanţării europene accesate de către administraţia locală targovişteană fiind de 22.223.977,79 lei.„In cadrul celei mai mari investiţii pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învăţământ din Targovişte, şcoala este reabilitată în întregime, va […]