Liberalii dâmbovițeni nu vor alianță electorală și liste comune cu PSD

Date:

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, a respins de o manieră categorică posibilitatea unei alianțe preelectorale la nivelul județului și candidaturi pe liste comune cu PSD. Acesta a susținut că trebuie să existe o competiție între partidele politice pentru ca democrația să aibă de câștigat.

„Nu putem să mergem alături de PSD prin Orașul Târgoviște sau în Județul Dâmbovița, să spunem că toate lucrurile merg minunat și că suntem împreună într-o mare coaliție locală. Atâta timp cât orașul Târgoviște a pierdut 50000 de locuitori, atâta timp cât Dâmbovița a pierdut 100000 de locuitori, este clar că lucrurile merg prost! De aceea noi nu putem să facem o coaliție cu Partidul Social Democrat. Toate proiectele noastre, depuse în cadrul CLM Târgoviște nici măcar nu au fost luate în considerare de executivul local, nu au fost nici măcar aduse spre analiză. Asta înseamnă că orice fel de colaborare este nefuncțională. Nu există voința politică de a colabora. La nivel local nu putem să rugăm oamenii din organizația noastră să meargă pe stradă să vorbească de această coaliție cu PSD! Ar fi împotriva firii! La nivel județean avem foarte mulți candidați bine poziționați în sondaje, oameni foarte buni care își doresc să se bată cu PSD în alegeri și care pot să câștige acele localități. Iar PNL Dâmbovița este cu siguranță mult mai puternic decât în urmă cu câțiva ani!”

Cotinescu a  admis nevoia unei coaliții la nivel național , necesară pentru stabilitatea politică, economică și socială a României, în contextul post-pandemic, al războiului de la graniță, al crizei energetice și al multor altor factori. Dar, revenind la nivel local, a fost  foarte clar: PNL va merge singur în alegerile locale!

Pe aceeași lungime de undă a fost și președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, care a spus că nu este de acord cu ideea unor candidaturi pe liste comune, deși a admis că discuții au fost și sunt pe această temă:

„Susțin cu toată tăria că nu este cazul să facem liste comune! Suntem două partide distincte, două partide puternice și în alegeri trebuie ca fiecare să obțină voturile pe care le merită. După care, v-o spun foarte clar, vom continua alianța cu PSD pentru a guverna și vă spun că , din păcate, nu există concurență în România! În momentul de față nu văd alt partid în stare să guverneze România. Guvernarea nu se face din țipete și urlete.”

A mai spus vicepreședintele senatului că o alianță preelectorală și liste comune de candidați „ar însemna să ridicăm AUR.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...