Liberalii acuză  că se trage de timp vizavi de modificarea noii taxe de salubritate impusă entităților non-casnice

Date:

Liberalii nu cedează un milimetru în ce privește  noua taxă de salubritate entităților non casnice și se opun în continuare suprataxării firmelor pentru serviciul de colectare, transport și depozitare a gunoiului. Într-o ultimă ieșire publică pe acest subiect fierbinte al începutului de an, Aurelian Cotinescu, secretarul general al PNL Dâmbovița, a acuzat  conducerea ADI Salubritate că nu face altceva decât să tragă de timp! A spus  că nu s-a schimbat nimic în hotărârea  de ADI Management al Deșeurilor și că în loc să fie îndreptate lucrurile, sunt localități în care firmele au început deja să primească deciziile de impunere, care nu respectă principiul enunțat, anume că fiecare trebuie să plătească atât cât gunoi rezultă în urma activității economice.

 “Nu poți să ai încredere în conducerea  ADI Management Integrat al Deșeurilor. Au trecut două săptămâni de când primarul orașului și președinte CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, au ieșit în conferință de presă și au declarat la unison că vor aduce modificări  acelei taxe abuzive pentru gunoi. A fost doar un motiv prin care s-a tras de timp.”, a declarat Aurelian Cotinescu, secretar general PNL Dâmbovița.

Aurelian Cotinescu a făcut și o comparație între procedurile diferite și taxele percepute în Dâmbovița comparativ cu Județul  Cluj, unde operează aceeași firmă de salubritate.

“Aș vrea să fac o scurtă paralelă între Cluj şi Târgovişte sau Cluj şi Dâmbovița. În ambele județe operează societatea SUPERCOM. În Cluj, SUPERCOM are contract individual cu fiecare gospodărie şi cu fiecare firmă în parte. Nu se pune problema să se treacă prin Primăria Cluj, pentru ca angajații Primăriei să adune taxa pentru SUPERCOM. La Cluj, colectarea și transportul – 300 lei/tonă. La Târgoviște, probabil că se duce undeva spre 400 lei/tonă. La Cluj, pentru agenții economici există aceeași tarifare cu instituțiile publice. În Dâmboviţa, se dorește ca agentul economic privat să plătească de patru ori mai mult decât agențiile publice de stat. Cerem conducerii ADI Management Integrat al Deșeurilor să convoace din nou Adunarea Generală, să cheme primarii și să schimbe toate aceste lucruri abuzive.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...