Liber la vaccinarea cu AstraZeneca pentru oricine, chiar şi fără programare

Orice persoana care doreşte sa se vaccineze anti-COVID se va putea prezenta fara programare la un centru în care se face imunizarea cu doze de la AstraZeneca şi care are locuri libere şi va fi vaccinată, a declarat, marţi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.
„Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate şi lista de aşteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere şi se prezintă la vaccinare.
Prioritatea se menţine pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere şi vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Preşedintele CNCAV a mai precizat că fiecare centru va vaccina zilnic în limita a maximum 90 de persoane pe flux, aşa cum se întâmplă într-un centru în care sunt ocupate toate locurile.
Valeriu Gheorghiţă a spus că urmează să fie stabilită data de la care va putea fi posibilă vaccinarea persoanelor neprogramate, astfel încât toate centrele să fie pregătite şi să aibă suficiente doze.
Măsura urmează să se aplice în scurt timp.
57.600 doze de vaccin AstraZeneca au ajuns pe 13 aprilie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră.
Dozele sunt depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţionala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz umană. Până în prezent, în ţara noastră au fost recepţionate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În Dâmboviţa au fost efectuate controale la 107 societăţi comerciale, în 166 de mijloace de transport persoane şi s-au legitimat peste 2.000 de persoane

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat să acţioneze, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, pentru verificarea respectării prevederilor legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.În urma acţiunilor organizate, au fost efectuate controale la […]