Legumele și fructele comercializate în  SUPERMARKETURILE din județul Dâmbovița, verificate de DSVSA  

Date:

La nivelul DSVSA Dâmbovița au fost convocați în regim de urgență inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul Biroului Control Oficial Alimente de Origine Nonanimală, precum și reprezentanți ai Circumscripțiilor Sanitar Veterinare în vederea luării măsurilor ce se impun, respectiv prelevarea de probe pentru determinarea conținutului de reziduuri de pesticide și de nitrați.

În acest sens, au fost constituite echipe care s-au deplasat la sediul SUPERMARKETURILOR din Municipiul Târgoviște pentru a efectuat controale oficiale și prelevări de probe în vederea determinării conținutului de reziduri de pesticide și nitrați la legumele și fructele expuse la comercializare.  

Controalele oficiale au vizat în special respectarea de către operatorii economici a cerințelor privind asigurarea trasabilității produselor alimentare de origine nonanimală (prin verificarea documentelor de proveniență marfă în care sunt menționate originea, lotul, furnizorii), conform Regulamentului CE nr. 178/2002, precum și respectarea condițiilor privind etichetarea acestora la comercializare conform Regulamentului CE nr. 1169/2011 .

În cadrul controalelor oficiale au fost prelevate 8 probe pentru determinarea de reziduuri de pesticide (pepene verde – origine Grecia, pepene galben Galia – origine Turcia, pere roșii – origine Africa de Sud, grapefruit roșu – origine Turcia , kiwi – origine Grecia, piersici Paraguayos – origine Turcia, mango – origine Mali și nectarine – origine  Turcia) și 2 probe pentru determinarea de nitrați la salată verde. Probele au fost expediate în condiții corespunzătoare la laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de referință din București pentru investigații detaliate. 

Menționăm că, DSVSA Dâmbovița monitorizează în permanență conținutul de reziduuri de pesticide și nitrați conform Ordinului ANSVSA nr. 35/2016 și efectuează periodic controale oficiale pentru a se comercializa doar legume și fructe sigure pentru consum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...