LĂSAŢI BISERICILE DESCHISE DE PAŞTE!

Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a lansat un apel către decidenţii politici să lase bisericile deschise de Paşte, exprimându-şi totodată convingerea că slujba Învierii poate fi organizată în bune condiţii:
Comunicat de presă
„Lăsaţi bisericile deschise de Paşte!
Biserica şi educaţia sunt pilonii structurali ai constituirii şi modernizării statului român. Preotul şi învăţătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulţi singura speranţă.
Cineva decide să închidem şcoli, dar să nu închidem
mall-uri.
A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poţi cere unui credincios practicant să se mulţumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd şi ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu.
Am convingerea că slujba învierii poate fi organizată cum se cuvine de reprezentanţii Bisericii. Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcaşurile de cult în preajma sărbătorii învierii Domnului. Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paşte să fie în linişte, cu precauţie, iar bucuria învierii să poată să lumineze feţele celor care vor să fie prezenţi în Casa Domnului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La stadion începe montarea ultimilor stâlpi ai structurii Tribunei I

Continuă lucrările la stadionul „Eugen Popescu”, în această săptămână fiind turnate fundaţiile la ultimii doi stâlpi de susţinere a instalaţiei de nocturnă.Totodată a continuat activitatea de turnare a gradenelor la tribuna care se reabilitează, ritmul de lucru fiind unul bun, după cum a apreciat primarul Cristian Stan.Tot în această perioadă […]