Published On: joi, dec. 20th, 2018

Lansare de carte dedicată monumentelor eroilor dâmboviţeni

nichiduta.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a participat, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, la evenimentul de lansare a cărţii „Monumentele eroilor dâmboviţeni – memorii eterne ale neamului românesc”.
Lucrarea reprezintă un demers al filialei judeţene Dâmboviţa „Mihai Viteazul” a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” de a omagia lupta şi eforturile eroilor dâmboviţeni care au contribuit, cu viaţa, la scrierea istoriei românilor. Iniţiativa în cauză a fost susţinută şi de Consiliul Judeţean Dâmboviţa care a fost, în permanenţă, alături de activitatea Asociaţiei Cultul Eroilor.
În cadrul unei scurte intervenţii, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a subliniat importanţa acestei scrieri, prilej cu care a precizat următoarele: „Vă salut pe toţi şi mă bucur că putem fi împreună la un asemenea eveniment, important pentru istoria românilor şi pentru eroii români. Lansarea de astăzi este un efort literar lăudabil, menit a aduce recunoaştere unor fapte eroice care au rămas în memoria colectivă nu doar prin cuvinte, ci şi prin simboluri autentice ale istoriei poporului nostru. Este vorba despre monumentele istorice dedicate eroilor români pe care le regăsim în judeţul Dâmboviţa. Demersul filialei judeţene Dâmboviţa a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” de a reuni şi prezenta toate aceste monumente reprezintă un elogiu adus sacrificiului asumat, uneori chiar cu viaţa, de cei care au fost scriitorii istoriei românilor de pe câmpurile de luptă, dar şi un gest de nemăsurată recunoştinţă faţă de lupta lor pentru binele românilor. Sunt numeroase astfel de monumente în judeţul Dâmboviţa, lucru care ne certifică, încă o dată, că trăim într-un loc în care valorile, demnitatea şi respectul pentru ţară au influenţat destine şi comunităţi întregi.
Ne bucurăm pentru faptul că, de-a lungul anilor şi, îndeosebi, în acest moment, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a putut fi alături de Asociaţia Cultul Eroilor. Ne bucurăm pentru faptul că am putut sprijini această carte, care sper să ajungă în mâinile cât mai multor dâmboviţeni. Şi, nu în ultimul rând, ne bucurăm pentru întreaga activitate pe care Asociaţia a reuşit să o desfăşoare pentru celebrarea amintirii fiecărui erou dâmboviţean.
Vă asigurăm că, şi de acum înainte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa vă va sprijini demersurile şi vă urez, cu acest prilej, să vă continuaţi activitatea cu succes.”
La eveniment au participat: reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, filialei judeţene Dâmboviţa „Mihai Viteazul” a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Garnizoanei Târgovişte, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, autorităţi locale şi judeţene, precum şi scriitori şi istorici dâmboviţeni.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro