La Voineşti, cetăţenii vor putea solicita şi primi electronic, documente importante

Un nou proiect implementat de Primăria comunei Voineşti, începând de miercuri, 3 februarie 2021, este cel de digitalizare, prin care cetăţenii vor putea solicita şi primi electronic, online, documente importante: certificate de urbanism, adeverinţe, certificate de atestare fiscală, autorizaţii de transport greu, diverse tipuri de înştiinţări şi certificate, ori să îşi facă programare pentru Evidenţa Persoanelor.
Din totdeauna, dar mai ales acum în plină criză COVID-19, plimbatul documentelor pe hârtie este anevoios şi ocupă destul de mult timp.
Ca soluţie pentru această problemă, primarul Gabriel Dănuţ Sandu a decis să implementeze proiectul prin care serviciile publice oferite de către Primăria Voineşti vor fi modernizate/digitalizate.
Acesta a fost conceput în avantajul cetăţenilor, care să beneficieze cu celeritate de anumite documente eliberate de administraţia voineşteană, nemaifiind necesar să se deplaseze până la primărie.
Procesul este unul simplu:

  • înregistrare solicitare pe adresa de email: consiliullocalvoinesti@yahoo.com
  • ataşare document justificativ
  • trimitere către primărie
  • procesare solicitare
  • generare act
  • livrare pe mail/WhatsApp.
    O altă componentă importantă a proiectului vizează crearea unei arhive de copii digitale ale documentelor tradiţionale existente în arhiva instituţiei, care prezintă valoare operaţională în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacă mai mult de două cadre didactice sunt depistate pozitiv, se închide şcoala

Luni, 8 februarie 2021, şcolile se redeschid din 8 februarie.Se va emite un ORDIN de MINISTRU care va preciza foarte clar ce reguli trebuie să se respecte în şcoli.CLAR, se va purta tot timpul mască şidistanţarea fizică va trebui adaptată la realităţi.Dacă doi elevi din aceeaşi clasă sunt depistaţi pozitiv, […]