La Târgoviște,  Ziua Veteranilor de Război 

Date:

Militarii și autorităților au marcat Ziua Veteranilor de Război, totodată aducând un  omagiu eroilor  ce au scris istoria poporului roman cu propriul sânge.

Ceremonialul s-a desfășurat la  Cimitirul de Onoare Românesc din Târgoviște. 

Prefectura Dâmbovița, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, conducerea Primăriei Târgoviște, militarii Garnizoanei Târgoviște, alături de Arhiepiscopia Târgoviștei și cu sprijinul Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cultul Eroilor, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și  în Retragere și Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, au cinstit veteranii  și au omagiat eroii căzuți pe câmpul de luptă.

” La mulți ani, dragi veterani din Dâmbovița și din întreaga Românie! Vă îndemn pe toți să nu îi uităm pe acești eroi ai patriei noastre! Dacă-i uităm pe ei, înseamnă că ne uităm pe noi, îi uităm pe bunicii și străbunicii noștri! Cinste și Onoare!” , a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

”  Sunt onorat și emoționat de fiecare dată când vă vorbesc.  

Pentru mine, Ziua Veteranilor este ca Ziua Națională. Pentru că rădăcinile sunt aceleași, lecția e aceeași.

Nimic nu se compară cu a avea înaintea ta un veteran. Pentru că sentimentul e copleșitor: stai față în față cu istoria, cu istoria trăită, nu cea din cărți. Pentru că el îți poate arăta palmele brăzdate de urme, nu doar cuvinte dintr-o carte, îți poate arăta cicatrici, îți poate vorbi despre ce a FĂCUT, despre ce a văzut, despre gloanțe, sacrificii, drame care, astăzi, ni se par inimaginabile.

Am învățat de-a lungul vremii că nimic nu e gratuit: nici liniștea, nici pacea, nici libertatea. Pentru ca ele să fie, acum, posibile, oameni bravi au „plătit” în trecut. Veteranii sunt oglinda noastră cea mai fidelă, care ne obligă să privim cu aducere și luare aminte. Sunt lecții de viață în carne și oase și depinde numai de noi dacă vom fi suficient de înțelegători să le însușim.

Vă mulțumesc și vă prețuiesc!” , a transmis primarul Cristian Stan. 

Și prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război. 

”Milioane de tineri aveau alte planuri de viață în momentul în care au început războaiele. Voiau, poate, să urmeze o școală, să se angajeze, să-și întemeieze o familie sau să-și crească copiii. 

Din nefericire, războiul le-a schimbat planurile. Toți știau, din cărți, că războaiele încep repede și se termină repede. Însă, în realitate, încep repede și se termină greu. Greu și tragic pentru milioane de oameni, indiferent din ce tabără fac parte. Tinerii cu multe vise înainte de război se maturizau în câteva zile și luptau pentru PATRIE. Dragostea lor pentru familie, copii sau școală a prins aripi – au mers cu arma în mână să-și apere visul, viitorul țării și al copiilor lor.

Indiferent despre ce război vorbim din istoria României – vorbim de sacrificiu și îndeplinirea unei îndatoriri patriotice. Fiecare centimetru de pământ apărat este pătat de sânge și sudoare. Generațiile de astăzi trebuie să nu uite că nimic nu este gratis! Avem obligația morală să depunem toate eforturile pentru a rezolva orice neînțelegere la masa negocierilor, în memoria tinerilor care nu s-au mai întors de pe front.

Doar în urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (aproximativ 92.000 de militari decedaţi).

Astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, gândurile noastre se îndreaptă, către toți cei care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale României. Fără sacrificiul lor România nu ar fi fost astăzi o țară sigură care face parte din NATO și UE.

În ultimul an am fost martorii atrocităților din Ucraina. Tocmai din acest motiv trebuie să fim mai atenți la militarii și veteranii de război și să luăm toate măsurile pentru a garanta securitatea României.

Dragi veterani de război,

Românii nu uită faptele dumneavoastră de vitejie și vă sunt aproape. Tânăra generație învață din manualele de istorie despre eroismul și patriotismul dumneavoastră.

Vă mulțumim pentru tot și vă dorim multă sănătate!

La mulți ani!”  a transmis prefectul Claudia GILIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...