La Târgoviște,  Ziua Eroilor

1 0

La Târgoviște, Sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos şi Ziua Eroilor,

zi încărcată de emoţii şi semnificaţii au  fost marcate  cum se cuvine. Încă de la primele ore ale dimineții, manifestările au debutat la  Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiș (Târgoviște), unde a avut loc un ceremonial militar-religios, organizat în cinstea acestei zile.

Prefectul județului Dâmbovița,  Claudia Gilia a primit raportul și a fost intonat imnul național.A fost oficiat serviciul religios și  s -au depus coroane de flori. Au fost aprinse si candele la mormintele eroilor.Manifestarea s-a încheiat cu defilare și prezentarea onorului.

În paralel cu această acțiune, la Cimitirul Evreiesc din Târgoviște a avut loc un moment comemorativ și depuneri de coroane și jerbe de flori.

La acest eveniment solemn, Consiliul Județean Dâmbovița a fost reprezentat de către președintele Corneliu Ștefan și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie. De asemenea, au participat: primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, deputatul Carmen Holban, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Garnizoanei Târgoviște, Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, cadre militare în rezervă și retragere, veterani de război.

La ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română au fost trase în semn de prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. Catedrala Mitropolitană din Târgoviște a găzduit o slujbă religioasă organizată de Arhiepiscopia Târgoviștei,  aceasta fiind urmată de o ceremonie militară și religioasă, în Piața Tricolorului din orașului-reședință de județ, unde au răsunat acordurile Imnului Eroilor, în interpretarea coralei Mitropoliei Târgoviştei

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviștea- orașul copiilor

După doi ai lungi de pandemie, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită așa cum trebuie la  Târgoviște. A fost o zi densă în evenimente  atent pregătite, care s-au consumat în mai multe locații – Parcul de laDâmbovița Mall, Piața Mihai Viteazul, Cinematograful „Independența”, Complexul Turistic de Natație. Organizatori au fost […]