La Poiana a fost inaugurată prima creșă din mediul rural dâmbovițean

0 0

La Poiana a avut loc un eveniment în premieră pentru județul Dâmbovița. A fost inaugurată prima creșă din mediul rural, o investiție așteptată cu justificat interes de familiile tinere din comună. Obiectivul, care dispune de un spațiu generos și dotări de foarte bună calitate, a fost realizat cu fonduri europene nerambursabile, pe structura primului centru after-school care a funcționat într-o comună dâm-bovițeană.
Potrivit primarului Comunei Poiana, Marian Șerban, valoarea investiției a fost de 1.269.000 lei, obținuți printr-un parteneriat cu
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București și Primăria Filipeștii de Târg, din Județul Prahova. Creșa are o capacitate de 40 de locuri și va primi copii cu vârsta între 0 și 4 ani, în două serii.
La inaugurarea primei creșe rurale din Dâmbovița, alături de primarul Marian Șerban, de părinții veniți în număr mare, unii chiar cu viitorii „beneficiari”, au fost președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, primari din zonă, consilieri județeni și locali.
Proiectul a început în 2018, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București și Comuna Filipeștii Târg, din Județul Prahova. Aceas
orele 16. Vor fi îndrumați de trei educatoare și patru îngrijitoare, care vor avea grijă ca acestor copii să nu le lipsească nimic”, a spus primarul Marian Șerban.
Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a scos în evidență importanța investiției pentru comunitate și a
dintre administrația județeană și administrația publică locală s-a materializat deja în patru proiecte realizate în
asociere și finanțate prin Programul

Județean de Dezvoltare Locală. Este vorba despre amenajare trotuoare și rigole, asfaltare străzi și realizarea dispensarului medical.
Corneliu Ștefan: „Este un eveniment deosebit pentru Comuna Poiana și pentru Județul Dâmbovița, ne-a spus-o domnul primar și vreau s-o spun eu, foarte clar, sunteți printre puținele localități dâmbovițene care au o creșă, nu știu dacă mai există vreo localitate în mediul rural din județul Dâmbovița care să aibă o creșă. Este un motiv de sărbătoare pentru comuna Poiana și vreau să vă felicit domnule primar, în primul rând pentru implicare, pentru că ați atras o asociație intercomunitară în acest parteneriat.”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Demersuri pentru deschiderea Grădiniței Dragomirești înainte de vacanța de iarnă

La Dragomirești, autoritățile administrației publice locale – primar Dragoș Vlădulescu, și-au onorat promisiunile și construirea noii grădinițe din satul de centru s-a încheiat încă de acum o lună de zile. Este o clădire modernă, cu spații generoase și bine dotată de care, din păcate, nu se pot bucura încă preșcolarii […]